Home » D:News » De ce sexul oral este considerat murdar? Care este explicaţia psihologului

De ce sexul oral este considerat murdar? Care este explicaţia psihologului

De ce sexul oral este considerat murdar? Care este explicaţia psihologului
Publicat: 17.03.2018
Sexul oral este practicat în o mulţime de cupluri, este un lucru cât se poate de firesc, este sănătos (spun studiile) şi nu ar mai fi motive să fie considerat un tabu, nici declarativ, nici practic.

Asta cu atât mai mult cu cât, dacă analizăm lucrurile din perspectiva asta, sexul poate fi destul de… dezgustător: lichide corporale împrăştiate peste tot, mirosuri ciudate şi zgomote chiar şi mai bizare. Cu toate acestea ne bucurăm cu toţii din plin de el şi nu mai reprezintă de multă vreme (cel puţin pentru majoritatea) doar o modalitate de reproducere a speciei.

Ce este sexul oral

Sexul oral include felaţia şi cunilingusul. Felaţia reprezintă excitarea cu buzele sau cu limba a organelor genitale masculine, iar cunilingusul este definit ca excitarea cu buzele sau cu limba a organelor genitale feminine. Niciunul dintre aceste acte fireşti nu este neigienic sau, ca să păstrăm abordarea iniţială, murdar.

Ce beneficii are sexul oral pentru sănătate 

Nu doar că sexul oral nu este neigienic, dar există studii care spun că acesta este benefic pentru sănătate.

  • Felaţia şi cunilingusul sunt forme de preludiu ale actului sexual atât la femei, cât şi la bărbaţi, ele contribuind la partide de sex de calitate.
  • Multe dintre femei spun că sexul oral le asigură un număr mai mare de orgasme, care sunt chiar mai intense decât în cazul sexului „tradiţional”, ceea ce duce la eliberarea une cantităţi mari de endorfine în organism.
  • În cazul bărbaţilor, sexul oral îi ajută să se elibereze de stres şi scade riscul de a face cancer de colon.
  • Bărbaţii care au parte de sex oral este mai puţin probabil să aibă probleme precum disfuncţiile erectile sau ejacularea precoce.
  • Sexul oral creşte gradul de intimitate într-o relaţie, contribuind la satisfacţii care merg dincolo de cele fizice.
  • Sexul oral oferă ambilor parteneri satisfacţie emoţională, contribuind la o viaţă echilibrată.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase