Home » D:News » Destinaţii sigure către care este mai ieftin să călătoreşti singur, conform unui studiu recent

Destinaţii sigure către care este mai ieftin să călătoreşti singur, conform unui studiu recent

Destinaţii sigure către care este mai ieftin să călătoreşti singur, conform unui studiu recent
Publicat: 02.04.2018
Cele mai ieftine camere single şi cele mai accesibile servicii se găsesc în oraşele Denpasar din Indonezia şi Agadir din Maroc, destinaţii pe care turiştii care călătoresc singuri, pe cont propriu, pot să le aleagă pentru a face economii în bugetul destinat sejurului, arată o analiză momondo.ro.

Autorii studiului arată că, potrivit datelor din google trends la nivel mondial din ultimele 12 luni, căutările de tipul „cele mai bune locuri pentru femeile care călătoresc singure”, „cele mai bune ţări pentru călătorii de unul singur” sau „cele mai bune destinaţii de călătorit singur” au crescut în ultimul an cu aproximativ 50-80%, scrie Mediafax.

Analiza momondo.ro arată care sunt paşii pe care un turist român ce alege să călătorească pe cont propriu trebuie să îi urmezi în alegerea unei destinaţii.

Primul pas este pregătirea în detaliu a călătoriei, inclusiv verificarea mijloacelor de transport de la aeroport şi cea mai uşoară cale de a ajunge la locul de cazare. „Siguranţa este un factor major atunci când oamenii se tem de o călătorie de unul singur. Soluţia în acest caz este de a te informa cât mai bine despre destinaţia pe care intenţionezi să o vizitezi: ce comportamente sunt recomandate, care sunt mijloacele de transport la faţa locului sau ce alte reguli nescrise trebuie avute în vedere. Înainte de a porni la drum de unul singur este întotdeauna bine să îţi informezi familia şi prietenii despre traseul pe care îl urmezi. Dar sentimentul de siguranţă nu stă doar în cum te organizezi propriu-zis, el ţine totodată de gândurile cu care pleci la drum”, notează autorii studiului.

După ce turistul şi-a plănuit în detaliu traseul, urmează alegerea locului de cazare, problemă pe care o întâmpină persoanele care călătoresc singuri. „Cea mai mare economie de preţ la cazare într-un hotel de 3-4 stele poate fi făcută în Denpasar, unde camera single costă în medie 27 de euro, economisind astfel până la 93% faţă de preţul mediu al unei camere duble în acest oraş”, spun reprezentanţii momondo.ro.

Alte oraşe ideale pentru turiştii care călătoresc singuri şi vor să facă economii la cazare este Agadir (Maroc), unde o cameră simplă costă în medie 31 de euro, iar una dublă 58 de euro. De asemenea, oraşul Male din Maldive va permite turiştilor să economisească 81% din preţul unei camere duble. Alte două oraşe sunt Luga, din Malta, cu o cameră simplă la 31 de euro, şi Ibiza, cu 103 euro camera simplă – faţă de 165 de euro camera dublă.

Există şi locuri în care călătorii pe cont propriu din România ar trebui să aleagă o cameră dublă, pentru că poate fi chiar mai ieftină decât cea single. Printre oraşele în care această opţiune este posibilă se numără Edinburgh, Amsterdam şi Varşovia, unde preţurile medii ale camerei single sunt cu până la 22% mai mari decât cele pentru o cameră dublă.

Următorul pas în planificarea călătoriei îl reprezintă lista de activităţi pe care turistul le va face de unul singur. „Cele mai scumpe servicii de spa pe care românii le vor găsi sunt în Male, dar există şi locuri în care pot găsi preţuri cu adevărat interesante. În Denpasar şi Agadir, preţurile în medie sunt cele mai mici – 19 euro şi, respectiv, 23 de euro. În ceea ce priveşte preţul pentru o cafea sau o masă la un restaurant ieftin, românii nu ar trebui să îşi facă griji, preţurile fiind similare cu cele din ţară”, mai arată analiza momondo.

Momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase