Home » D:News » Problemă gravă ce deranjează o mare parte dintre şoferi. Cinci sau zece secunde fac diferenţa între viaţă şi moarte

Problemă gravă ce deranjează o mare parte dintre şoferi. Cinci sau zece secunde fac diferenţa între viaţă şi moarte

Publicat: 08.04.2018
Potrivit unui studiu realizat de compania britanică din domeniul auto RAC, şoferii sunt orbiţi temporar de farurile moderne ale automobilelor.

Două treimi din şoferi spun că sunt „afectaţi frecvent” de farurile maşinilor care vin din contrasens, chiar dacă acestea nu sunt aprinse la intensitate maximă. Studiul a fost realizat în rândul a 2.061 de şoferi din Marea Britanie, scrie Gândul citând BBC.com.

67% dintre şoferi au mărturisit că le sunt necesare până la cinci secunde pentru a-şi revigora vederea, în timp ce 10% au precizat că efectul de orbire datorat farurilor celorlalţi participanţi la trafic durează până la zece secunde.

RAC a precizat că tocmai avansul tehnologic în materie de faruri determină problema.

Circa 15% dintre şoferii intervievaţi au spus că s-au aflat la un pas de un accident rutier, din cauza celor care folosesc faza lungă a farurilor.

Purtătorul de cuvânt al RAC, Pete Williams, a spus: „Intensitatea şi luminozitatea farurilor noilor modele auto provoacă dificultăţi pentru alţi şoferi. Tehnologia farurilor a evoluat semnificativ în anii recenţi, dar ar putea prezenta pericol pentru unii conducători auto, mai ales la o intersecţie”.

Toate maşinile vândute în Marea Britanie trebuie să aibă faruri conforme cu standardele UE, mai exact cu World Forum for Harmonization of Vehicle Regulations, din cadrul ONU.

ONU lucrează în prezent pentru a rezolva problema farurilor la automobilele moderne şi va dezbate subiectul în cadrul întâlnirii de la sfârşitul lunii viitoare.

â

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase