Home » Istorie » Arheologii au descoperit morminte şi forturi vechi de 4.500 de ani cu ajutorul laserelor

Arheologii au descoperit morminte şi forturi vechi de 4.500 de ani cu ajutorul laserelor

Publicat: 06.04.2018
O zonă ascunsă cu o vechime de 4.500 de ani a fost descoperită pe o insulă izolată din apropierea coastei din Wales. Cercetătorii au utilizat lasere pentru a crea un model 3D a insulei Ramsey prin intermediul căreia au fost dezvăluite: morminte, un fort preistoric şi rămăşiţele unei capele.

Dan Hunt, arheolog din cadrul proiectului CHERISH, a afirmat că informaţiile descoperite în urma scanării insulei de 3,21 kilometri lungime sunt ”incredibile”. ”Am adăugat o serie de informaţii importante zonei arheologice din insula Ramsey prin intermediul datelor 3D,” a declarat Hunt. 

Conform Mail Online, insula deţinută de compania RSPB este un loc cu o importanţă şiinţifică puternică. Studiile anterioare ce au fost realizate în perioada anului 1990 dezvăluiau existenţa tumulilor şi a sistemelor terestre.  Ultimele scanări au fost realizate prin intermediul laserului Lidar. Teritoriul preistoric al insulei Ramsey se extinde până în extremitatea nordică insulei, unde specialiştii susţin că ar fi putut exista un fort. Acesta ar fi fost utilizat pentru apărarea oamenilor ce trăiau pe insulă. 

Sursa: CHERISH Project

De asemenea, pe insulă pot fi observate atât perioada medievală, cât şi cea post-medievală. O mare parte dintre dovezi sunt alcătuite din urme ale utilizării plugurilor, cele mai multe fiind descoperite în zona centrală şi nordică a insulei. Cercetătorii susţin că au fost descoperite şi alte dovezi ale muncii pământului care sugerează existenţa unor aşezări, a unei industrii şi a unor practici religioase. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase