Home » D:News » DESCOPERĂ ACUM: O nouă tehnică de purificare a apei poate salva vieţile a zeci de mii de oameni. Chinezii inaugurează cel mai lung pod din lume. Talentul la muzică al balenelor de Groenlanda. Macacii japonezi utilizează izvoarele termale pentru a reduce s

DESCOPERĂ ACUM: O nouă tehnică de purificare a apei poate salva vieţile a zeci de mii de oameni. Chinezii inaugurează cel mai lung pod din lume. Talentul la muzică al balenelor de Groenlanda. Macacii japonezi utilizează izvoarele termale pentru a reduce s

Publicat: 14.04.2018
O echipă de cercetători condusă de Guihua Yu de la Universitatea Texas, din Austin, a dezvoltat o tehnologie ieftină care foloseşte materiale hibrid pentru purificarea apei.

Anul acesta, China va inaugura cel mai ambiţios megaproiect, un pod ce face legătura între Hong Kong, Macao şi oraşul sudic Zhuhai.  Acesta se întinde pe 54,71 de kilometri fiind cel mai lung pod din lume ce tranzitează marea.

Cum îşi ocupă timpul balenele de Groenlanda în perioadele întunecate ale iernii din Arctic? Ei bine acestea cântă. De la sfârşitul toamnei până la începutul primăverii, peste 200 de balene de Groenlanda cântă compoziţii dintr-un repertoriu vast de melodii, conform unui nou studiu.

Cercetătorii au observat un grup de maimuţe cunoscute pentru faptul că se îmbăiază în izvoarele termale. Conform Independent, aceştia au descoperit că acest comportament neobişnuit al primatelor scade nivelul de stres, dar le ajută să-şi păstreze şi o temperatură ridicată a corpului.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi pe larg articolele:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase