Home » Știință » Peste 100 de părţi ale capsulei Orion vor fi realizate cu o imprimantă 3D

Peste 100 de părţi ale capsulei Orion vor fi realizate cu o imprimantă 3D

Peste 100 de părţi ale capsulei Orion vor fi realizate cu o imprimantă 3D
Publicat: 23.04.2018
Peste 100 de părţi din capsula Orion proiectată de NASA vor fi realizate cu ajutorul unei imprimante 3D. Specialiştii susţin că această tehnologie va deveni cheia următoarelor misiuni de trimitere a oamenilor pe Marte.

Compania Lockheed Martin şi Stratqasys au dezvoltat părţile capsulei cu ajutorul unui nou material ce poate rezista la temperaturile şi chimicalele extreme prezente în spaţiu. Conform Reuters, imprimarea 3D a fost utilizată anterior pentru crearea prototipurilor din diverse industrii timp de 10 de ani. 

Tehnologia poate ajuta la crearea unor componente cu greutate redusă din plastic sau alte materiale la costuri mult mai reduse decât cele tradiţionale. ”Cel mai important aspect este reprezentat de libertatea pe care o avem atunci când realizăm design-ul,” a declarat Scott Sevcik, vicepreşedinte al Stratasys. 

Orion face parte din programul NASA de crearea a unor noi nave pentru ca astronauţii să călătorească către Staţia Spaţială Internaţională şi mai departe. Agenţia Spaţială Europeană a sugerat că rocile de pe Lună şi Marte pot fi folosite pentru a imprima structuri 3D ce ar putea reduce semnificativ costurile pentru viitoarele misiuni spaţiale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase