Home » D:News » Cercetătorii au descoperit un beneficiu surprinzător al ciocolatei negre

Cercetătorii au descoperit un beneficiu surprinzător al ciocolatei negre

Cercetătorii au descoperit un beneficiu surprinzător al ciocolatei negre
Publicat: 05.05.2018
Compuşii din ciocolată numiţi flavanoli par să ducă la îmbunătăţirea vederii, conform unui studiu al cercetătorilor conduşi de Jeff Rabin de la University of the Incarnate Word, din San Antonio (Texas), realizat cu ajutorul unui grup de 30 de adulţi sănătoşi.

Schimbarea în calitatea vederii a fost mică, dar semnificativă. Totuşi, autorii studiului susţin că este prea devreme pentru oftalmologi să recomande ciocolata ca medicament pentru ochi, scrie Medical Xpress.

„Durata acestor efecte şi influenţa în performanţa din lumea reală trebuie testate mai mult”, a precizat Rabin.

Aşa cum explică şi cercetătorul, au existat dovezi conform cărora flavanolii cu efect de antioxidare din ciocolata amăruie pot ajuta la circulaţia sângelui la creier, la inimă şi chiar împotriva efectelor îmbătrânirii. De aceea, savanţii şi-au pus problema dacă nu cumva ochii pot beneficia de efectele acestui aliment.

Întrebarea a avut răspuns afirmativ. Comparativ cu cei care au mâncat batoane cu ciocolată şi lapte, cei care au consumat ciocolată amăruie au prezentat „mici îmbunătăţiri ale vederii” în testele ulterioare.

Savanţii susţin că efectul s-a datorat creşterii fluxului de sânge la retină, dar nu este nicio dovadă care să susţină această afirmaţie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ciocolata: curiozităţi, beneficii şi riscuri ale consumului

Motive pentru care se recomandă consumul de ciocolată neagră sau normală

Cinci beneficii ale ciocolatei

Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte vederea

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase