Home » D:News » De ce nu este bine să consumi pastile pentru a scăpa de durerile de dinţi

De ce nu este bine să consumi pastile pentru a scăpa de durerile de dinţi

De ce nu este bine să consumi pastile pentru a scăpa de durerile de dinţi
Publicat: 30.04.2018
Supradozele cu paracetamol, înregistrate în cazul celor cu dureri de dinţi, au determinat 150 de internări într-un spital din Marea Britanie.

Din 436 de cazuri înregistrate la Centrul Medical Nottingham’s Queen’s, peste o treime vizează doze accidentale, rezultate în urma încercării pacienţilor de a scăpa de durerea de dinţi, scrie BBC.

Un studiu desfăşurat în decursul a doi ani a avertizat că aceşti pacienţi au riscat o deteriorare severă a ficatului şi costurile medicale în cazul lor a fost de peste 50.000 lire sterline. Asociaţia Dentară Britanică a declarat că vieţile acestora au fost puse „în pericol”, în urma lipsei unui tratament de urgenţă.

Autorii studiului au precizat că pericolele „nu au fost conştientizate exact de pacienţi, stomatologi sau medicii generalişti” şi au cerut mai multe informaţii despre nivelurile sigure de paracetamol. De asemenea, cercetătorii au resimţit nevoia unei implicări mai mari în zona medicinei dentare de urgenţă.

O tabletă de 500 mg ar trebui luată de cel mult opt ori în 24 de ore. Un număr de peste 10 tablete poate duce la deteriorarea ficatului.

Circa 50.000 de persoane ajung la spital în Marea Britanie, în fiecare an, din cauza supradozelor cu paracetamol. Potrivit Oficiului Naţional de Statistici, 219 decese au fost cauzate în 2016 de paracetamolul administrat în exces, în creştere de la 182 cazuri, înregistrate în 2012.

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase