Home » D:News » Prădătorii îşi cer drepturile! Animalele se întorc în fostele habitate, unde acum trăiesc oameni

Prădătorii îşi cer drepturile! Animalele se întorc în fostele habitate, unde acum trăiesc oameni

Prădătorii îşi cer drepturile! Animalele se întorc în fostele habitate, unde acum trăiesc oameni
Publicat: 13.05.2018
Prădătorii uriaşi încep să fie mult mai des prezenţi în locuri în care trăiesc oamenii. Deşi unele persoane cred că animalele încearcă să găsească noi adăposturi şi hrană, un nou studiu dezvăluie contrariul.

Un studiu realizat la Universitatea Duke, Carolina de Nord, sugerează că prădătorii nu încearcă să populeze noi teritorii, ci îşi iau înapoi vechile ecosisteme, informează Mail Online. ”Nu mai putem spune că existenţa unui aligator uriaş pe o plajă este o apariţie stranie,” a declarat Brian Siliman, profesor din cadrul Universităţi Duke. 

”Nu este un lucru nou, este aşa cum a fost în trecut înainte să împingem aceste specii în refugii. Acum se întorc,” a adăugat el. Reîntoarcerea animalelor aduce beneficii atât pentru oameni, cât şi pentru populaţiile de animale. 

De exemplu castorii din estuare ajută la protejarea algelor din estuare. Castorii realizează acest lucru prin consumarea cerbilor ce la rândul lor se hrănesc cu aceste alge. ”Ar costa zeci de milioane de dolari să protejăm aceste locuri, dar cu ajutorul castorilor obţinem acelaşi rezultat fără niciun cost,” a declarat Silliman. 

Silliman şi colegii săi au descoperit că aligatorii, castorii, balenele cenuşii şi lupii, printre alţi prădători, ar putea deveni extrem de comuni în zonele populate de oameni. Observaţiile din cadrul studiului au fost realizate în cazul populaţiilor aflate în scădere. Însă, în prezent acestea se regrupează şi surprind oamenii prin modul în care se adaptează la viaţa de oraş. 

”Rezultatele ne dovedesc că acest animale pot trăi în diferite habitate,” a declarat Silliman. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase