Home » D:News » INTERVIU Prof. Dr Ihor Huk: ”Oxidul nitric este cea mai importantă moleculă pentru sănătate”

INTERVIU Prof. Dr Ihor Huk: ”Oxidul nitric este cea mai importantă moleculă pentru sănătate”

INTERVIU Prof. Dr Ihor Huk: ”Oxidul nitric este cea mai importantă moleculă pentru sănătate”
Publicat: 20.05.2018
În 1998 trei cercetători au câştigat premiul Nobel în medicină pentru că au descoperit importanţa majoră a oxidului nitric şi sunt deja 20 de ani de când se ştie că acesta este mult mai important decât oxigenul, de exemplu, pentru buna funcţionare a organismului nostru. Autor a peste 300 de lucrări publicate în jurnale medicale valoroase, membru al Academiei Europene de Ştiinţe, profesorul Ihor Huk ne-a vorbit despre importanţa acestei molecule şi ce putem face pentru a o avea în organism. Citeşte cu atenţie pentru că sunt informaţii extrem de importante introduse recent în medicina modernă.

Ce se întâmplă doctore: Cât de important este oxidul nitric pentru organism?
Prof. Ihor Huk:
Îmi întreb adesea studenţii ce anume este mai important pentru viaţa noastră – oxigenul sau oxidul nitric? Bineînţeles că ambele sunt vitale, însă cel mai adesea răspunsul este oxigen, pentru că 99% cred că nu putem supravieţui fără oxigen. De fapt nu acesta este adevărul – inima poate funcţiona mai mult timp fără oxigen, decât fără oxidul nitric. Dacă acesta ar fi cumva extras din inimă, inima s-ar opri imediat. De asemenea, memoria funcţionează cu ajutorul oxidului nitric; sistemul imunitar se luptă cu bacterii, viruşi, celule canceroase cu ajutorul aceleiaşi substanţe, oxidul nitric. Oxidul nitric este responsabil şi de tensiunea arterială, este cel mai important vasodilatator. Înţelegeţi acum de ce spun că oxidul nitric este mai important decât oxigenul. Oxigenul este mult mai uşor de obţinut – trebuie doar să respirăm, însă oxidul nitric se obţine prin alimentaţie. În 1998 trei cercetători au câştigat premiul Nobel în medicină pentru că au descoperit importanţa majoră a oxidului nitric şi sunt deja 20 de ani de când se ştie că acesta este mult mai important decât oxigenul, de exemplu, pentru buna funcţionare a organismului nostru.
 

C.S.Î.D.: Ce trebuie să mâncăm pentru a avea un nivel optim de oxid nitric?
I.H.:
Celulele sunt foarte deştepte şi extrag substanţele de care au nevoie – în acest caz oxidul nitric, însă este important să fie hrănite adecvat. Pentru că nu putem asimila oxid nitric din mâncare, este nevoie de alimente care conţin arginină, o substanţă pe care organismul o sintetizează în azot şi apoi în oxid nitric. Cu ce ne hrănim? Dovleci! – au cea mai mare concentraţe de arginină, nucile, de asemenea (100-150 grame zilnic, în mod ideal). Astfel, va fi obţinută o cantitate suficientă de arginină pentru buna funcţionare a organismului. Memoria, circulaţia sanguină vor fi îmbunătăţite vizibil. Însă pentru că trăim vremuri în care călătorim des şi avem multe de făcut, eu recomand suplimentele alimentare. Pentru ca organismul să funcţioneze corect (şi să nu vă îmbolnăviţi niciodată), omul are nevoie de arginină ( cea care este transformată ulterior în organism în oxid nitric), dar şi de calciu, vitamina D ( astăzi este considerat hormon) şi vitamina K2. Am verificat acest lucru pe mulţi dintre pacienţii mei şi, credeţi-mă, funcţionează!

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase