Home » D:News » Sfaturi pentru cei mici care îi ajută să se acomodeze mai uşor după divorţ

Sfaturi pentru cei mici care îi ajută să se acomodeze mai uşor după divorţ

Sfaturi pentru cei mici care îi ajută să se acomodeze mai uşor după divorţ
Publicat: 28.05.2018
Atunci când vorbim despre separare sau divorţ în cazul cuplurilor cu copii, durerea nu se răsfrânge strict asupra partenerilor, ci şi asupra celor mici. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu putem găsi soluţii de optimizare a situaţiei, însă este extrem de important să avem grijă să îi ajutăm pe cei mici să se acomodeze cu noua situaţie. Află în continuare câteva modalităţi de a-ţi ajuta copilul să se simtă confortabil în situaţia de divorţ sau separare.

E foarte greu, după un divorţ, să poţi fi în acord cu fostul soţ. Însă toţi psihologii spun în cor că este important pentru copilul vostru să existe comunicare şi bunăvoinţă. Unele cupluri reuşesc să atingă această performanţă, altele nu. Şi, totuşi, puteţi încerca măcar să îi faceţi copilului mai lină trecerea de la o familie la două locuinţe post divorţ.

Ascultă-ţi copilul!

Ştim, fiind un copil, cel mai probabil vei avea tendinţa de a nu-i oferi cuvântul şi de a nu asculta care sunt dorinţele sale. În cazul unei astfel de situaţii, însă, este esenţial să se ţină seama de nevoile şi dorinţele copilului tău, astfel încât să reuşeşti să faci, alături de partenerul tău, o trecere cât mai lină şi o acomodare cât mai uşoară.

Ai grijă ca noua locuinţă să fie decorată cu obiecte familiare!

Nu te grăbi să renunţi în totalitate la trecutul alături de partenerul tău – ţine seamă de faptul că aveţi un copil şi copilul nu s-a separat de niciunul dintre voi, motiv pentru care va avea nevoie de o continuitate. Ai grijă să aduci în noua ta locuinţă obiectele familiale ale copilului – fotografii de familie, jucării, obiecte decorative etc.

Rezistă impulsului de a intra în competiţie cu partenerul!

Dacă tu eşti părintele care a rămas în locuinţa iniţială, atunci cel mai probabil te vei confrunta cu laudele primite de către copil la adresa noii camere din locuinţa partenerului, noii maşini mult mai mari şi noilor telefoane ultra-performante. Rezistă tentaţiei de a cheltui o sumedenie de bani pentru îmbunătăţirea casei, doar pentru a-i demonstra copilului că spaţiul tău este mult mai bun! Copilul tău are în primul rând nevoie ca tu şi partenerul tău să fiţi de acord cu aspecte legate de creşterea şi educarea lui – acord pe care va fi foare dificil să îl atingeţi odată ce tot ceea ce trăiţi se transpune într-o competiţie fără final.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase