Home » D:News » Culoarea ochilor şi sănătatea: aspecte care trebuie cunoscute

Culoarea ochilor şi sănătatea: aspecte care trebuie cunoscute

Culoarea ochilor şi sănătatea: aspecte care trebuie cunoscute
Publicat: 06.06.2018
Ai ochi negri sau căprui? Este posibil ca riscul de a dezvolta o formă de cancer la aceştia să fie mai scăzută decât în cazul persoanelor cu ochii deschişi la culoare. Ţi-am făcut o listă cu 10 lucruri pe care culoarea şi forma ochilor tăi le spun despre sănătatea ta.

Ochii şi cantitatea de zahăr din sânge

Un studiu realizat la nivel european în 2011 a scos la iveală faptul că persoanele cu ochi albaştri şi piele deschisă la culoare sunt mai predispuse la a face diabet de tip I, decât cele cu ochi şi piele închise la culoare.

Pierderile de auz

Studiile arată că într-un mediu cu zgomote puternice, oamenii cu ochi căprui au o pierdere mai mică a auzului decât persoanele ale căror ochi au o nuanţă albastră. Se crede că acest lucru se întâmplă deoarece oamenii cu ochi maro au mai multă melanină (pigmentul care dă culoarea pielii, a părului şi a ochilor) în ochi şi în urechi, nu doar în piele. Acest lucru le oferă o protecţie mai mare când nivelul zgomotului creşte.

Dependenţa de alcool

Nu doar că eşti mai predispus la consumul de alcool, dacă ai ochi albaştri, dar, conform unui studiu din 2015, eşti şi mult mai dispus să dezvolţi dependenţă.

Culoarea ochilor şi riscul de endometrioză

Endometrioza  este boala provocată de ţesutul care creşte de obicei în interiorul uterului şi care ajunge să se dezvolte în afara acestuia. Când invadează organe precum vezica urinară şi intestinul, se numeşte endometrioză profund infiltrată. Femeile care suferă de această afecţiune au ochi albaştri mai mult decât orice altă culoare. Experţii cred că genele care controlează culoarea ochilor se pot conecta la cele care provoacă acest tip de endometrioză.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase