Home » D:News » De ce este sexul dureros? Cinci motive

De ce este sexul dureros? Cinci motive

De ce este sexul dureros? Cinci motive
Publicat: 16.06.2018
Dacă sexul devine dureros, un moment de pasiune se poate transforma într-un coşmar. În cazul multora dintre noi, suferinţa omoară dorinţa sexuală. Se estimează că aproximativ 20% dintre femei suferă de dureri vaginale. Acestea pot fi intermitente sau cronice şi pot rezulta dintr-o mare varietate de cauze, cum ar fi infecţiile, bolile cu transmitere sexuală, alergiile, reacţiile la medicamente, leziuni ale nervilor şi tulburări cronice.
Din păcate, multe femei care se plâng de durere în timpul sexului sunt considerate frigide, se crede că au probleme psihice sau doar exagerează problema. În fapt,  simptomele lor sunt legate de probleme medicale. Iată doar câteva dintre cauzele acestor dureri!
 
Stimularea slabă. Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă sau s-ar produce chiar ruperea. Din nefericire, multe femei se lovesc de asta, dar strâng din dinţi şi merg mai departe, iar asta exacerbează ciclul durerii. Dacă vă confruntaţi cu o astfel de problemă, mergeţi la un ginecolog care poate diagnostica cauzele durerii sexuale. Utilizaţi lubrefiantul în timpul preludiului şi al actului sexual, asta pentru a creşte plăcerea şi confortul. De asemenea, optaţi pentru un preludiu de cel puţin 30 de minute înainte de avea relaţii sexuale.
 
Strângerea vaginală. Dacă eşti pe punctul de a face ceva care care ţi-a provocat durere în trecut, te vei răzgândi. Când sexul doare, femeile îşi strâng inconştient muşchii vaginali şi limitează accesul penisului. Astfel, actul sexual devine unul dureros. Dacă te confrunţi cu această stare, e indicat să apelezi la un terapeut.
 
Partenerul este mult prea dotat. În timp ce bărbaţii se tem că au un penis prea mic, femeile se plâng de partenerii dotaţi. În general, sexul poate răni dacă partenerul este bine înzestrat, fie în lungime, fie în circumferinţă. Dacă experimentaţi acest lucru, apelaţi la un sexolog. Acesta vă poate ajuta să reglaţi atât poziţiile sexuale, cât şi ritmul, asta pentru un confort mai mare.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase