Home » D:News » Vene cu probleme tratate în 30 de minute, fără anestezie. În ce oraş din România se efectuează intervenţia

Vene cu probleme tratate în 30 de minute, fără anestezie. În ce oraş din România se efectuează intervenţia

Vene cu probleme tratate în 30 de minute, fără anestezie. În ce oraş din România se efectuează  intervenţia
Publicat: 16.06.2018
Unei femei în vârstă de 40 de ani, cu varice, i-au fost tratate venele cu probleme în 30 de minute, fără să fie anesteziată.
Procedura medicală, realizată în premieră naţională, a avut loc în această săptămână în cadrul Secţiei de Chirurgie I din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, pacienta în vârstă de 40 de ani, cu varice, a fost supusă unei intervenţii efectuate fără anestezie în 30 de minute, informează Mediafax.
 
Procedura este denumită ”lunch time surgery” (n.r. intervenţie chirurgicală în timpul pauzei de prânz) pentru că pacientul poate fi operat într-un timp foarte scurt.
 
„Omul merge dimineaţa la serviciu, vine la prânz, după care îşi face această procedură. Am fost la perfecţionări, este ceva deosebit, este vorba despre polimerizarea (n.r. blocarea) venei. Se introduce un adeziv biologic, folosit în practica medicală. Nu este ieftin. Este scump, dar urmează să facem demersurile, să ajungem la un preţ rezonabil. Încercăm să-l aducem la un preţ rezonabil”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, medicul Sorin Olariu, şeful Clinicii de Chirurgie I a Spitalului Judeţean Timişoara.
 
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, polimerizantul, adezivul special utilizat în tratarea varicelor în 30 de minute, fără anestezie, care se foloseşte la această operaţie, nu este comercializat încă pe piaţa din România.
 
„Am un copil mic, iar în urma naşterii s-au accentuat problemele cu varicele pe care le aveam. Recunosc, probleme mari nu am avut din cauza bolii, doar aveam periodic anumite înţepături. Operaţia a fost una scurtă, nu ştiam ce metodă se aplică. Iniţial am crezut că voi fi tratată folosindu-se metoda clasică, de aceea eram puţin speriată. Sunt fericită că am fost privilegiată. Acum deja pot să alerg, la doar câteva zile de la intervenţie. Operaţia a durat foarte puţin, după intervenţie am mai stat câteva ore sub supraveghere şi am plecat de la spital”, a afirmat, miercuri, Daniela Doboşan, pacienta care a fost supusă intervenţiei medicale.
 
Procedura Vena Seal scuteşte pacientul cu varice de safenectomie, o intervenţie chirurgicală clasică ce presupune anestezie, incizie şi spitalizare postoperatorie.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase