Home » D:News » A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pentru 2018

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pentru 2018

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pentru 2018
Publicat: 21.06.2018
Osteria Francescana, localul din Modena deţinut de maestrul bucătar italian Massimo Bottura, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pe 2018 de influenta publicaţie de profil britanică Restaurant, transmite Reuters.

Aceasta este a doua oară când Osteria Francescana obţine acest titlu, prima dată fiind desemnat cel mai bun restaurant în 2016, scrie Mediafax.

Anul trecut, acest titlu a fost câştigat de Eleven Madison Park din New York.

Anul acesta, revista Restaurant a organizat gala 50 Best Restaurants în Bilbao, oraş celebru pentru gastronomia avangardistă.

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca, din Girona, câştigător în 2013 şi 2015, a ocupat locul al doilea în topul de anul acesta, podiumul fiind completat de Mirazur, din sudul Franţei.

Publicaţia Restaurant a lansat acest top în 2002, iar premiile sale au devenit la fel de râvnite în domeniu ca stelele Michelin, deşi metodologia după care sunt selectate localurile nu este foarte clară, motiv de critici.

Topul este realizat pe baza evaluărilor primite de la peste 1.000 de maeştri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei, sub protecţia anonimatului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase