Home » D:News » Trupele speciale Navy SEAL vor avea costume îmbunătăţite, cu un material inspirat de la foci

Trupele speciale Navy SEAL vor avea costume îmbunătăţite, cu un material inspirat de la foci

Trupele speciale Navy SEAL vor avea costume îmbunătăţite, cu un material inspirat de la foci
Publicat: 27.06.2018
Membrii forţelor speciale americane vor avea un nou costum creat de savanţii de la MIT care le va permite să stea mai mult în apele foarte reci fără să piardă mobilitate.

Cercetătorii descriu în detaliu acest material în jurnalul RSC Advances.

În sălbăticie, animalele au de obicei una dintre aceste protecţii împotriva frigului: rechinii generează căldură din interior. Pinguinii au pungi cu aer în pene care acţionează ca zonă tampon între atmosferă şi corp. Focile au un strat de grăsime care acţionează ca un izolator termic, scrie Futurism.

Echipa de la MIT a combinat ultimele două strategii pentru a crea un izolator care întâlneşte nevoile trupelor speciale.

De obicei, materialul folosit pentru costumele de scafandru este neoprenul, un cauciuc sintetic care seamănă cu o spumă densă cu multe bule cu aer. Aceste bule încetinesc transferul căldurii din corp în apele din jur.

Oamenii de ştiinţă au realizat că înlocuirea aerului din găurile neoprenului cu un gaz greu inert, precum xenonul sau kriptonul, încetineşte şi mai mult transferul. În loc să poată sta mai puţin de o oră în apa de 10 grade, o persoană poate sta 2-3 ore.

„Am stabilit un record mondial în crearea unui piese de îmbrăcăminte cu cea mai scăzută conductivitate termală”, a precizat Michael Strano, autorul principal al studiului. Este ca şi cum ai purta o haină de aer”.

Mai mult decât atât, cercetătorii au precizat că pot îmbunătăţi şi mobilitatea, reducând la jumătate grosimea materialului, păstrând însă aceeaşi capacitate de izolaţie termică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Navy SEALs: tridentul de comando al Americii

Cele mai temute trupe de comando

Un nou material din care pot fi realizate circuitele poate revoluţiona industria electronicii

Un nou material bazat pe structura plantelor poate revoluţiona tehnologia. Este de 7,5 ori mai uşor ca aerul, dar poate susţine o greutate de 6.000 de ori mai mare decât masa lui

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase