Home » D:News » Tot ce trebuie ştiut despre aparatul dentar la copii. Interviu cu un medic ortodont

Tot ce trebuie ştiut despre aparatul dentar la copii. Interviu cu un medic ortodont

Tot ce trebuie ştiut despre aparatul dentar la copii. Interviu cu un medic ortodont
Publicat: 02.07.2018
Ortho Institute recomandă ca fiecare copil să fie evaluat din punct de vedere ortodontic până la vârsta de 7 ani. Dacă acesta are dinţii înghesuiţi, încălecaţi, erupţi în afara gingiei, un maxilar îngust sau orice altă complicaţie orală, toate acestea pot fi corectate în timpul procesului de creştere. Pentru că intervenţia precoce poate preveni pe viitor probleme grave şi ireversibile şi poate elimina chiar nevoia de a purta aparat dentar, este important ca părinţii să meargă la medicul ortodont cât mai devreme.

Marinela Bănică, medic ortodont cu multiple stagii în străinătate, cu practică pedagogică la Facultatea de Stomatologie, Catedra de Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială UMF Carol Davila, ne-a răspuns tuturor întrebărilor legate de aparatul dentar pentru copii.

Ce se întâmplă doctore: Cum alegem medicul ortodont?

Marinela Bănică: În primul rând, părinţii ar trebui să se documenteze asupra studiilor, specializărilor şi experienţei medicului ortodont. Pentru a deveni ortodont, medicul respectiv trebuie să urmeze 6 ani de studii de medicină dentară, apoi 3 ani de specializare în ortodonţie. Verifică unde au fost făcute aceste studii. Medicii specialişti urmează de regulă sute de ore de training în cadrul unor asociaţii atestate, dar din păcate doar 1 din 3 medici ortodonţi urmează astfel de cursuri.

Apoi, părinţii ar trebui să aleagă o locaţie cât mai convenabilă. Tratamentul ortodontic necesită multe vizite la cabinet, pentru o perioadă îndelungată, aşadar locaţia trebuie să fie relativ aproape de şcoala copilului, de biroul părinţilor sau de casă.
Nu în ultimul rând, părinţii ar trebui să aibă încredere în ce le spune instinctul. Doctorii au moduri diferite de a trata aceeaşi problemă. Unii sunt calmi şi empatici alţii sunt direcţi, duri şi cer o disciplină strictă, mai ales când e vorba de copii. Recomand ca părinţii să consulte 2-3 medici şi să compare stilul, practica, preţurile. Fiind vorba despre un copil, părinţii ar trebui să se întrebe cât de confortabil şi în siguranţă se simte copilul, dar şi ei ca părinţi, faţă de acel medic, faţă de restul personalului medical, faţă de curăţenia şi dotarea cabinetului.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase