Home » D:News » Semnele care îţi arată că eşti deshidratată

Semnele care îţi arată că eşti deshidratată

Semnele care îţi arată că eşti deshidratată
Publicat: 11.07.2018
Este vară şi, odată cu temperaturile în creştere, riscul de deshidratare a organismului creşte simţitor. Chiar dacă senzaţia de sete este cea care indică nevoia de apă a organismului, mai există câteva semne care îţi indică faptul că trebuie să măreşti cantitatea de lichide pe care o consumi. Iată care sunt acestea:

Gura uscată

Gura uscată este un alt mod prin care corpul tău îţi spune că este deshidratat, deoarece producţia de salivă scade atunci când cantitatea totală de lichide din organism scade. Un alt lucru pe care îl vei observa în acest caz poate fi şi respiraţia urât mirositoare. Din fericire, acest lucru semnalează o deshidratare uşoară, aşa că ţine mereu pe lângă tine o sticlă cu apă şi nu uita să bei din ea regulat, chiar dacă nu ţi-e sete.

Urina inchisă la culoare

Cu cât cantitatea totală de apă din organism este mai mare, cu atât urina ta va fi mai deschisă la culoare. Dacă observi că are mai degrabă culoarea ceaiului negru, înseamnă că este foarte concentrată şi atunci este clar că ai nevoie să bei mai multă apă, pentru a remedia această problemă. Dacă nu bei suficientă apă, rinichii nu pot lucra eficient pentru a elimina toxinele din organism.

Urinări mai rare

Apa îţi ajută rinichii să elimine deşeurile din sânge sub formă de urină. Dacă rinichii nu primesc suficientă apă pentru a transporta deşeuri din corpul tău,  pur şi simplu nu vei urina la fel de frecvent. În schimb, vei păstra acele deşeuri în corp, iar dacă suferi de deshidratare cronică, aceasta poate provoca probleme mai serioase în timp. În cazul în care urina este prea concentrată, deşeurile minerale rămân împreună şi în acest fel apar  pietrele la rinichi. Aminteşte-ţi doar că nu doar sistemul renal este cel a cărui funcţionare corectă depinde de apă, ci orice sistem major din corpul tău, inclusiv inima, creierul şi plămânii.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase