Home » D:News » Câteva gânduri surprinzătoare ale unui CEO al unei companii Hyperloop. ”Astăzi suntem trataţi ca animalele. Putem face lucrurile mai bune”

Câteva gânduri surprinzătoare ale unui CEO al unei companii Hyperloop. ”Astăzi suntem trataţi ca animalele. Putem face lucrurile mai bune”

Câteva gânduri surprinzătoare ale unui CEO al unei companii Hyperloop. ”Astăzi suntem trataţi ca animalele. Putem face lucrurile mai bune”
Publicat: 15.07.2018
Hyperloop, deşi este o idee relativ nouă, a început să prindă contur; ceea ce poate duce la un viitor mai bun în ceea ce priveşte transportul în comun. De aceea, astăzi, există multe proiecte, companii şi universităţi în întreaga lume care încearcă să realizeze un sistem Hyperloop, care ar face ca oamenii să se deplaseze la viteze extrem de mari, comparabile cu cele ale avioanelor de pasageri.

Astfel, construirea de tuneluri de vid prin care să treacă capsule cu pasageri nu mai pare un simplu vis, iar acum există numeroase companii care deja s-au dezvoltat. Una dintre acestea este Hyperloop Transportation Technologies (HTT), care a luat naştere în 2013 şi care doreşte să lege oraşe din Orientul Mijlociu, precum Dubai şi Abu Dhabi, printr-un tunel Hyperloop. Aceasta a crescut până în prezent la un număr de circa 800 de angajaţi, potrivit Futurism.

CEO-ul companiei, Dirk Ahlborn, a vorbit pentru Business Insider despre câteva idei şi perspective ale sale cu privire la viitorul transportului.

Este de la sine înţeles că nu este fanul transportului public convenţional. „Transportul public este o experienţă teribilă pentru pasager care abia scoate profit şi este la fel peste tot în lume”, afirmă el.

În ceea ce priveşte transportul pe calea aerului, Dirk Ahlborn susţine că „securitatea este doar psihologică, partea cu scanarea nu funcţionează cu adevărat. […] Problema pe care o am este că astăzi suntem trataţi ca animalele. Putem face lucrurile mai bune”.

Ca răspuns la problemele de securitate, CEO-ul HTT susţine că „totul funcţionează prin biometrică. Contul tău eşti tu, nu ai nevoie de un telefon şi nu există anxietate. Când am acest control, ştiu cine eşti”. De asemenea, Ahlborn susţine că „avem un avantaj asupra avioanelor, întrucât nu poţi zbura un Hyperloop într-o clădire. Este rău de spus, dar matematic nu este un vehicul eficient pentru terorism. O capsulă transportă 30 de persoane. Ai face mai multe pagube într-un metrou”.

O idee controversată este aceea că democraţia nu este tocmai prietena unui astfel de sistem de transport. „Să o spunem aşa: democraţia nu este prietenoasă cu astfel de lucruri. Dacă vrei să faci asta în SUA, vei avea probleme în a o face cum trebuie. Totuşi, în China sau Rusia, este nevoie doar de cineva puternic pentru a decide că îl vrea şi se va întâmpla”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Hyperloop One a trecut cu succes un al doilea test şi a atins o viteză de peste 300 km/h. Imagini VIDEO în premieră din timpul testului

Elon Musk a primit aprobare pentru un tunel Hyperloop între New York şi Washington „Distanţa va fi parcursă în 29 de minute”

În timp ce la noi distanţa aceasta ar fi parcursă în 9-10 ore, la americani va fi în mai puţin de 30 de minute, datorită noului proiect Hyperloop

Primele imagini cu sistemul de transport al viitorului, Hyperloop

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase