Home » D:News » Autorul vandalizării Casei Memoriale Elie Wiesel a fost identificat

Autorul vandalizării Casei Memoriale Elie Wiesel a fost identificat

Autorul vandalizării Casei Memoriale Elie Wiesel a fost identificat
Publicat: 09.08.2018
Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei l-au identificat pe autorul vandalizării Casei Memoriale a lui Elie Wiesel, acesta fiind un bărbat din Râmnicu Vâlcea. El este acuzat de distrugere şi promovarea în public, în orice mod, de idei, concepţii sau doctrine antisemite, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al IPJ Maramureş transmis, miercuri, cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, scrie Mediafax.
 
„Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 03/04 august persoane necunoscute au scris cuvinte şi expresii obscene pe peretele Casei Memoriale > din Sighetu Marmaţiei. (..) A fost identificată persoana suspectă de comiterea faptei, un bărbat de 37 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea. Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi promovarea în public, în orice mod, de idei, concepţii sau doctrine antisemite”, se arată în documentul transmis miercuri.
 
Poliţiştii sigheteni au precizat că în acest caz s-a colaborat cu IPJ Vâlcea, iar la activităţile desfăşurate pentru identificarea autorului vandalizăii au participat şi poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.
 
Casa memorială a scriitorului Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a fost mâzgălită cu vopsea roşie, pe pereţii exteriori fiind scrise mai multe mesaje antisemite.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase