Home » D:News » Pericolele la care se expun bărbaţii hipersexuali

Pericolele la care se expun bărbaţii hipersexuali

Pericolele la care se expun bărbaţii hipersexuali
Publicat: 22.08.2018
De multe ori, bărbaţii cred că îşi pot demonstra puterea erotică sau se simt fericiţi şi împliniţi prin numărul partenerelor bifate. Din păcate, de aici la dependenţa sexuală nu mai este însă decât un pas.
„O perioadă această hipersexualitate funcţionează. Ulterior, numărul partenerelor scade de la 3, la 2 la 1 şi la niciuna. Hipersexualitatea are cauze hormonale sau psihologice. Emoţiile transformă un bărbat obişnuit într-un super bărbat, potent sau nu”, explică psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?!
 
Hipersexualitatea, denumită la bărbaţi satirism, conţine manifestări erotice anormale din spectrul fanteziilor. Acestea  pot include mai mulţi parteneri sexuali: simultan, zilnic sau săptămânal, dar şi masturbare compulsivă. „Subiectul tulburat îşi propune (inconştient) ca la final de săptămână să numere zeci de parteneri. Evident că nu recunoaşte”, adaugă specialistul.
 
Legătura dintre dependenţa de sex şi demenţă
În general, hipersexualitatea este generată şi de derapaje psihologice. „Derapajele sunt legate de o dorinţă exprimată inadecvat, referitoare la o relaţie intimă presupusă sau existentă cu un partener. Aceast tip de situaţie apare în cazul subiecţilor predispuşi demenţei. În timp ce afecţiunea evoluează, funcţiile cognitive îşi pierd randamentul, iar subiectul încearcă să îşi compenseze handicapul prin hipersexualitate. Demenţa nu alege. Ea se regăseşte atât la bărbaţi cât şi la femei’’, mai spune psihologul Radu Leca.
 
Ce reprezintă erotismul pentru aceste persoane?
„Un mod de comunicare. Nu contează cu cine formează cuplul dacă pentru o secundă are impresia că este fericit. Lobul frontal este responsabil cu reglarea libidoului. Când acesta este accidentat sau subiectul trece prin schimbări hormonale, libidoul se schimbă, uneori devine extrem”.
 
Continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase