Home » D:News » În Marea Britanie a intrat în funcţiune cel mai mare parc eolian offshore din lume

În Marea Britanie a intrat în funcţiune cel mai mare parc eolian offshore din lume

În Marea Britanie a intrat în funcţiune cel mai mare parc eolian offshore din lume
Publicat: 07.09.2018
Grupul danez Orsted a lansat joi, în nord-vestul Marii Britanii, proiectul Walney Extension, cel mai mare parc eolian offshore din lume, relatează Deutche Welle.

Câmpul eolian se întinde pe o suprafaţă de 55 de kilometri şi este compus din 87 de turbine eoliene, cu o capacitate combinată de generare a 659 de megawatti (MW), suficient cât să fie alimentate cu energie electrică 600.000 de locuinţe, scrie Mediafax.

Matthew Wright, directorul filialei din Marea Britanie a grupului Orsted, a declarat că motivele pentru care proiectul Walney Extension a fost construit în locul respectiv sunt vântul puternic şi adâncimea mică a apei. În plus, proiectul s-a bucurat de o puternică susţinere din partea guvernului britanic.

Marea Britanie mai are un câmp eolian aproape la fel de mare şi în apropierea coastei de est. Denumit London Array, acel câmp are o capacitate de a genera 630 MW.

Potrivit datelor pe 2017 oferite de Global Wind Energy Council, Regatul Unit este al patrulea cel mai mare producător de energie eoliană, având o pondere de 8% din totalul capacităţii de producţie a acestui tip de energie alternativă – capabilă să producă un total de 18.872 MW.

Este, totodată, şi cel mai mare producător de energie eoliană offshore, cu o capacitate totală de producţie de 6.836 MW.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase