Home » D:News » Motivul pentru care uşa închisă la cameră îţi poate salva viaţa în caz de incendiu

Motivul pentru care uşa închisă la cameră îţi poate salva viaţa în caz de incendiu

Motivul pentru care uşa închisă la cameră îţi poate salva viaţa în caz de incendiu
Publicat: 17.09.2018
Cea mai simplă metodă de a scăpa cu viaţă într-un incendiu este să ţii uşa la cameră închisă. Simplu este şi motivul din spatele acestei ciudăţenii aparente.

Acum patru decenii, timpul mediu pe care îl aveai pentru a scăpa dintr-o clădire în flăcări din momentul pornirii alarmei de incendiu era de 17 minute. Acum, este doar trei minute. Clădirile de astăzi ard mai repede, în ciuda reglementărilor introduse în ultimii 40 de ani, scrie Curiosity.

De ce? Casele din trecut erau compartimentate în mai multe încăperi mai mici, dar astăzi, oamenii doresc spaţii largi, fără prea multe uşi. Ceea ce înseamnă că focul are mai puţine obstacole, deci se poate deplasa mai uşor dintr-o cameră într-alta. Mai mult, din cauza plasticului din multe piese de mobilier şi din alte obiecte, focul devine mai toxic şi arde mai rapid.

Astfel, cu atât de puţin timp de a scăpa, fiecare secundă contează. Uşa închisă la dormitor, precum şi alte uşi, poate oferi acel timp preţios. De asemenea, un studiu al celor de la Firefighter Safety Research Institute (FSRI) arată că uşile închise au un efect însemnat.

Mai mult, o uşă închisă limitează fluxul de oxigen, care este unul din combustibilii care alimentează focul. O uşă închisă poate ţine şi fumul toxic din cameră.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un incendiu uriaş a distrus cel mai vechi muzeu de istorie naturală de pe întregul continent american. ”Două sute de ani de muncă şi cercetare au fost pierdute”

Cum poate sticla cu apă lăsată în maşină să pornească un incendiu

Marele foc din Londra, accidentul ce a produs distrugeri MASIVE şi a fost prezis

Incendiile din Grecia au fost influenţate de oameni în mai multe moduri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase