Home » D:News » Alimentele ce combat anxietatea

Alimentele ce combat anxietatea

Alimentele ce combat anxietatea
Publicat: 03.11.2018
Un studiu recent spune că aproape 38 % din populaţia europeană suferă de anxietate, depresie, insomnie sau demenţă. Anxietatea e cauzată, în mare parte, de un dezechilibru al neurotransmiţătorilor, explică Ali Miller, nutriţionist şi autor al cărţii „Dieta anti-anxietate”. Neurotransmiţătorii sunt mesageri chimici consideraţi utili în reglementarea dispoziţiei psihice. O dietă care conţine nutrienţi de calitate ajută la crearea echilibrului neurotransmiţător prin îmbunătăţirea microbiomei intestinului. Prin eliminarea carbohidraţilor rafinaţi şi a iritanţilor intestinului, poţi ajuta la menţinerea bunăstării tale psihice. Însă şi prin adoptarea unei diete anti-anxietate. Iată opt alimente care te pot ajuta să scapi de anxietate. Sau, măcar, alături de psihoterapie să ameliorezi simptomele acestei tulburări emoţionale.
Somonul
Acest peşte săţios conţine acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru sănătatea creierului şi pentru un sistem nervos bine funcţional. O cantitate suficientă a acestor importante tipuri de grăsimi anti-inflamatorii s-a dovedit a fi responsabilă de o stare bună de spirit şi scăderea riscului de depresie. Optează pentru somonul sălbatic!
 
Ciocolata neagră
Nutriţioniştii aduc nenumărate laude ciocolăţii negre deoarece are mai mulţi antioxidanţi sănătoşi decât alte tipuri de ciocolată. Antioxidanţii din ciocolata neagră au rol în relaxarea pereţilor vaselor de sânge, ceea ce stimulează circulaţia şi scade tensiunea arterială. Cercetările au arătat şi că persoanele care au consumat zilnic timp de două săptămâni o cantitate de 42 grame de ciocolată neagră au prezentat o reducere a hormonilor de stres.
 
Sparanghelul
În 2013, guvernul chinez a proclamat că extractul de sparanghel este un aliment natural ( medicament natural) ca urmare a capacităţii sale de a reduce stresul şi de a induce relaxarea. Aşa este, într-adevăr! Motivul posibil pentru efectul calmant al sparanghelului constă în nivelul său ridicat de folat de vitamina B, a cărui lipsă a fost legată de depresie
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase