Home » D:News » Cum să îi convingi pe copii să bea apă

Cum să îi convingi pe copii să bea apă

Cum să îi convingi pe copii să bea apă
Publicat: 22.12.2018
Hidratarea este unul dintre factorii cei mai importanţi atunci când vorbim despre un stil de viaţă sănătos, iar părinţii trebuie să fie un exemplu în acest sens pentru copiii lor.

Cum să faci acest lucru fără ca ei să nu îl considere o povară? Mai jos găsiţi câteva trucuri furnizate de CSID:

Apa înseamnă sănătate

De mici trebuie să le vorbiţi despre cât de mult bine le face apa şi anume că au mai multă energie şi bună dispoziţie.

Vorbiţi-le şi despre rolul apei în menţinerea sănătăţii organismului. Copiii şi adulţii care nu se hidratează corespunzător ani de zile şi aleg să bea sucuri pline de zahăr în loc de apă, riscă să se confrunte cu obezitate, diabet, carii dentare etc. 

Apa, prietenul copiilor

Este extrem de important ca părinţii şi ceilalţi adulţi să vorbească mereu pozitiv despre apă. În niciun caz nu trebuie să le arate copiilor, nici măcar în glumă, că este un efort să bea apă.

Copierea adulţilor

Copiii imită tot ceea ce văd la aduţi, astfel este indicat ca părinţii să consume apă, deoarece cu siguranţă şi cei mici vor face acest lucru. Atunci când părinţii consumă sucuri carbogazoase şi băuturi alcoolice, micuţii nu vor înţelege importanţa consumului zilnic de apă, ci vor fi extrem de curioşi despre lichidele care se ascund în paharele adulţilor.

Nu-l opriţi să bea din ceaşcă sau din cană

Multor părinţi le este pur şi simplu teamă, sau se mai sparge câte o ceaşcă, cel mai important este, însă, scopul final.

La trezire un pahar cu apă, la culcare un pahar cu apă

Părinţii trebuie să bea apă înainte de culcare şi imediat ce se trezesc, astfel că îi pot ruga pe micuţi să facă acelaşi lucru.

Citeşte continuarea în CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase