Home » D:News » În contextul tensiunilor pe INF, Franţa simulează atacuri nucleare prin teste aeriene

În contextul tensiunilor pe INF, Franţa simulează atacuri nucleare prin teste aeriene

În contextul tensiunilor pe INF, Franţa simulează atacuri nucleare prin teste aeriene
Publicat: 06.02.2019
Franţa a anunţat că a efectuat cu succes o misiune aeriană de simulare a unui atac atomic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Ministerul Apărării de la Paris a anunţat, marţi, că un avion militar Rafale B a decolat luni din Baza aeriană Saint-Dizier (regiunea Haute-Marne), pentru a efectua o misiune de 11 ore „care a inclus toate etapele specifice ale unei operaţiuni de disuasiune nucleară”, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.

Misiunea a inclus un zbor la altitudine mare, alimentări în aer efectuate de avioane C135 şi A330 Phénix, o etapă de reducere a altitudinii în zone „apărate puternic”, localizarea unei ţinte şi lansarea unei rachete de tip ASMP-A fără încărcătură nucleară, în poligonul militar Biscarosse (Landes, vestul Franţei).

„Planificate de mult timp şi efectuate cu regularitate, testele de evaluare a forţelor reprezintă o demonstraţie a fiabilităţii sistemului de armament aeropurtat. Acest succes consolidează credibilitatea tehnico-operaţională a capabilităţilor de disuasiune”, subliniază Ministerul francez al Apărării.

Simularea de către Franţa a unui atac cu bombă atomică intervine în contextul amplificării tensiunilor între Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). De asemenea, Iranul tocmai a prezentat o rachetă de croazieră cu raza de acţiune de peste 1.300 de kilometri, situaţie care generează „preocuparea” Uniunii Europene.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase