Home » D:News » Momentul în care o maşină Tesla fără şofer evită un accident grav

Momentul în care o maşină Tesla fără şofer evită un accident grav

Publicat: 21.02.2019
Momentul în care o maşină autonomă Tesla evită un accident grav, salvând astfel mai multe vieţi, a devenit viral pe Internet.
Un vehicul autonom Tesla a fost surprins de camerele de supraveghere, montate pe bordul unui alt autoturism, când a evitat un grav accident, potrivit Gândul. ”Tehnologia autonomă nu poate fi ignorată. În ciuda celor care susţin că cea mai mare încredere o poţi avea în oameni şi nu în tehnologii, Modelul Tesla 3 a demonstrat că poate acţiona în situaţii limită, salvând  mai mulţi oameni de la accident”, scrie news18.

În imaginile devenite virale se observă automobilul Tesla 3 în intersecţie, aşteptând culoarea verde a semaforului. Autopilotul Tesla porneşte, moment în care culoarea semaforului se schimbă. Un alt autoturism apare atunci în viteză în intersecţie şi loveşte mai multe vehicule. Maşina autonomă frânează brusc, evitând astfel implicarea în accident. Apoi, depăşeşte camionul care s-a rostogolit pe şosea şi îşi continuă drumul.

O astfel de tehnologie autopilot conţine un sistem automat de frânare de urgenţă care preia controlul, după ce a sesizat posibilitatea unui accident.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase