Home » D:News » Structura chinezilor parcă desprinsă dintr-un SF: un zgârie nori orizontal – VIDEO

Structura chinezilor parcă desprinsă dintr-un SF: un zgârie nori orizontal – VIDEO

Structura chinezilor parcă desprinsă dintr-un SF: un zgârie nori orizontal – VIDEO
Publicat: 11.03.2019
Arhitecţii chinezi au proiectat o nouă megaconstrucţie desprinsă parcă din science-fiction. Un „zgârie-nori orizontal” va trona deasupra unui complex rezidenţial din oraşul Chongqing, o citadelă a banilor de la confluenţa râurilor Yangtze şi Jialing.

Noua megastructură, prima de acest gen din lume, a primit deja un nume demn de o metropolă parcă desprinsă dintr-o operă SF: „Cristalul”. Este formată din opt zgârie-nori uniţi la vârf printr-un turn orizontal gigantic, lung de 300 de metri şi învelit în 3.000 de panouri de sticlă şi 5.000 de panouri de aluminiu, scrie Mediafax.

Puntea semicirculară, care are o greutate de 12.000 de tone, se află la o înălţime de peste 250 de metri şi va găzdui săli de conferinţă, piscine şi alte facilităţi. 

Noaptea, turnul se va transforma într-o undă enormă de lumini care va veghea deasupra oraşului. Construcţia va fi terminată până la sfârşitul acestui an, costând 4,8 miliarde de dolari.

Chongqing este un oraş celebru pentru proiectul de linie ferată suspendată care trece prin interiorul unui bloc – staţia Liziba.

O altă particularitate a oraşului din sud-vestul Chinei o constituie sistemul de poduri civile ridicate la înălţimi ameţitoare, care şerpuiesc printre zgârie-nori în anumite zone, precum şi şoselele construite pe acoperişurile blocurilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase