Home » D:News » Epidemia de Ebola din Congo a depăşit 1.000 de cazuri

Epidemia de Ebola din Congo a depăşit 1.000 de cazuri

Epidemia de Ebola din Congo a depăşit 1.000 de cazuri
Publicat: 26.03.2019
Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo a depăşit 1.000 de cazuri, printre care se numără şi 629 de decese, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Euronews.

Aceasta este a doua cea mai gravă astfel de epidemie la nivel mondial. Febra hemoragică Ebola duce la moartea a mai mult de jumătate dintre pacienţii infectaţi, potrivit Mediafax.

Cu toate că autorităţile sunt mai bine pregătite decât au fost în cazul epidemiilor anterioare, neîncrederea populaţiei şi nivelul din ce în ce mai scăzut al securităţii în zona estică a ţării, unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri de Ebola, au îngreunat răspunsul autorităţilor şi au complicat lupta împotriva acestei boli.

Cinci centre pentru tratamentul Ebola au fost atacate din februarie şi până în prezent, unele fiind atacuri armate. Aceste violenţe au determinat organizaţia caritabilă Medici Fără Frontiere să îşi suspende activitatea în zonă. Ca urmare, această epidemie este a doua cea mai mortală din istorie, fiind depăşită doar de cea din perioada 2013-2016 din Africa de Vest, soldată cu 11.000 de decese.

„Totalul cazurilor este în acest moment de 1.009”, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. Instituţia a adăugat că acţiunile de combatere a acestei epidemii „sunt limitate din punct de vedere geografic”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase