Home » D:News » Imagini spectaculoase cu eclipsa parţială de Lună din 16 iulie

Imagini spectaculoase cu eclipsa parţială de Lună din 16 iulie

Imagini spectaculoase cu eclipsa parţială de Lună din 16 iulie
Publicat: 17.07.2019
O eclipsă parţială de Lună a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, fiind vizibilă şi de pe teritoriul nostru, iar imaginile realizate de fotografii profesionişti în timpul acestui eveniment sunt de-a dreptul spectaculoase.

Eclipsa parţială de Lună a avut loc în ziua în care se împlineau 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, care a dus primul om pe Lună.

Eclipsa parţială de Lună din 16 iulie 2019 a început la ora 21:44, când satelitul nostru natural s-a aflat aproape de orizontul de sud-est. La ora 23:00, partea dreaptă a discului selenar a devenit mai puţin strălucitoare, semn că Luna a intrat în umbra Pământului. Maximul fenomenului s-a produs la ora 0:21, pe 17 iulie, când mai mult de jumătate din discul Lunii s-a aflat în umbra Pământului. În această etapă, de altfel cea mai spectaculoasă, partea de sus a discului a fost mai roşie decât partea de jos.

Galerie foto

vezi galeria
11 foto

Luna a ieşit din umbră la ora 2, iar la ora 3:18 eclipsa s-a încheiat.

Eclipsa de Lună din 16 iulie a fost una parţială deoarece satelitul nostru nu a intrat complet în umbra Pământului.

Următoarea eclipsă de Lună în România va avea loc în 10 ianuarie 2020, însă nu va fi atât de spectaculoasă deoarece va fi una în penumbră. În 7 septembrie 2025 vom putea vedea însă o eclipsă totală de Lună care va dura 1 oră şi 22 de minute.

Vezi în galeria foto de mai sus imagini spectaculoase cu eclipsa parţială de Lună din 16 iulie 2019.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase