Home » D:News » Următorul produs din carne artificială: bacon-ul

Următorul produs din carne artificială: bacon-ul

Următorul produs din carne artificială: bacon-ul
Publicat: 29.07.2019
Beyond Meat experimentează cu un nou produs din carne artificială: bacon-ul.

Pentru spaţiul românesc, baconul este mai mult sau mai puţin o noutate, deşi, la rândul nostru avem o multitudine de preparate din carne care pot rivaliza cu acesta. Totuşi, în occident şi, cu precădere în Statele Unite ale Americii, baconuul este un preparat de bază pentru dietele multor persoane, ajungând în punctul în care reprezintă un fenomen cultural. 

O serie de zvonuri din cadrul industriei alimentare americane sugerează că compania Beyond Meat lucrează la un proiect care implică bacon-ul. Astfel, sursele susţin că această companie vrea să îşi extindă gama de produse cu o alternativă din carnea artificială pentru bacon. notează Futurism.

Aceste zvonuri vin într-o perioadă foarte bună pentru companie şi pentru produsele sale. Astfel, o paret din produsele din gama lor au ajuns să fie servite de către un lanţ de cafenele canadian şi, în plus, acţiunile acestei companii au cunoscut o creştere considerabilă.

Experţii sunt de părere că o alternativă din carne artificială a bacon-ului reprezintă o provocare mult mai mare faţă de crearea unui burger. În cazul burgerului, compoziţia cărnii este relativ omogenă şi permite o predictibilitate a modului în care arată după gătire. Însă, ce individualizează baconul, pe lângă gust, este compoziţia sa eterogenă, care se dovedeşte a fi mult mai greu de reprodus în laborator şi după în tigaie.

 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase