Home » D:News » Lipsa de intimitate, problema internetului pe care Steve Jobs nu a prevăzut-o

Lipsa de intimitate, problema internetului pe care Steve Jobs nu a prevăzut-o

Lipsa de intimitate, problema internetului pe care Steve Jobs nu a prevăzut-o
Publicat: 25.10.2019
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii societăţilor digitale democratice de astăzi este lipsa de intimitate pe internet.

Steve Jobs, unul dintre vizionarii din sectorul tehnologic, nu se temea, în 1981, de aceste lucruri.

Cofondatorul Apple îi asigura pe americani – într-un interviu acordat ABC News Nightline, cu un deceniu înainte de apariţia www (World Wide Web) – că intimitatea nu va reprezenta o problemă dacă oamenii vor ajunge să folosească în număr mare computerele personale.

„Există un sentiment pe care mulţi dintre noi îl au, care nu înţeleg cum funcţionează computerele şi ce fac ele pentru noi, că vom ajunge să fim controlaţi de computere. Există vreun pericol ca acest lucru să se întâmple?”, întreabă moderatorul.

Potrivit lui Steve Jobs, computerele urmau să elibereze în umanitatea, permiţându-le oamenilor să se ocupe de sarcinile creative, în timp ce maşinile fac lucrurile repetitive.

Iar dacă oamenii nu erau mulţumiţi de relaţia cu PC-ul, aveau la îndemână o soluţie simplă, potrivit cofondatorului Apple. „Ei bine, aşa cum ştii, produsul pe care noi îl realizăm, unii oameni îl văd pentru prima dată şi nici măcar nu se gândesc că este un computer. Cântăreşte cam 5,4 kg, îl poţi arunca pe geam dacă relaţia cu el nu merge foarte bine”, a spus Jobs.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase