Home » D:News » Michel Mayor, câştigător al Premiului Nobel, este de părere că nu vom coloniza exoplanete

Michel Mayor, câştigător al Premiului Nobel, este de părere că nu vom coloniza exoplanete

Michel Mayor, câştigător al Premiului Nobel, este de părere că nu vom coloniza exoplanete
Publicat: 12.10.2019
Michel Mayor este unul dintre cei trei câştigători ai Premiului Nobel pentru Fizică din acest an.

Michel Mayor, unul dintre câştigătorii Premiului Nobel pentru Fizică din acest an, a declarat în cadrul unui interviu acordat AFP că specia umană nu va coloniza exoplanetele, notează Futurism.

Mayor a primit Premiul Nobel, împreună cu James Peebles şi Didier Queloz, pentru„contribuţii în înţelegerea evoluţiei Universului şi a locului Pământului în cosmos”. Acesta este unul dintre autorii primei descoperiri a unei exoplanete care orbitează o stea asemănătoare Soarelui nostru, Pegasi b. În ciuda acestor reuşite, omul de ştiinţă este cât se poate de pesimist în ceea ce priveşte perspectiva ca specia noastră să poată coloniza lumi din afara sistemului nostru solar. „În ceea ce priveşte exoplanetele, lucrurile ar trebui să fie clare: nu o să migrăm acolo”, a declarat Mayor.

Acest pesimism legat de perspectiva colonizării spaţiale interstelare este justificat prin limitările tehnologiei de care dispunem în prezent. „Aceste planete sunt mult, mult prea departe. Chiar şi în cazul foarte optimist al unei planete locuibile care nu este prea departe, să spunem câteva zeci de ani-lumină, ceea ce nu este mult, fiind în vecinătatea noastră, timpul de care am avea nevoie să ajungem acolo este considerabil”, consideră Michel Mayor.

Pornind de la problematica încălzirii globale, Mayor este de părere că perspectiva migrării către alte lumi, un plan B în posibilitatea în care situaţia devine pe Terra dramatică, este „nebunească” şi că ar trebui să ne concentrăm eforturile spre amelioararea situaţiei lumii pe care o locuim deja. „Trebuie să avem grijă de planeta noastră […] este un loc foarte frumos şi locuibil în continuare”, explică Mayor.

Citeşte şi:

Cum a intrat serialul ”Teoria Big Bang” în analele premiilor Nobel

Câştigătorul premiului Nobel pentru fizică Michel Mayor a ridicat o problemă majoră pe care o au tinerii savanţi

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost câştigat de John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham şi Akira Yoshino pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase