Home » D:News » Cerneală invizibilă după o reţetă ninja, veche de peste 500 de ani, fabricată de o elevă din Japonia

Cerneală invizibilă după o reţetă ninja, veche de peste 500 de ani, fabricată de o elevă din Japonia

Cerneală invizibilă după o reţetă ninja, veche de peste 500 de ani, fabricată de o elevă din Japonia
Publicat: 13.10.2019
O elevă din Japonia a fabricat singură, acasă, o cerneală invizibilă din boabe de soia, fiind inspirată de o temă despre cultura ninja, pe care o avea de făcut pentru şcoală.

Membră a unui club ninja, Eimi Haga, în vârstă de 19 ani, şi-a prezentat eseul despre asasinii din Japonia secolului XV scris pe jumătate şi însoţit de un mesaj prin care profesorul era sfătuit să încălzească hârtia înainte de a-l citi, potrivit Rador.

„Ea a reprodus ceea ce era scris în documentele despre arta ninja. S-a străduit să demonstreze că cele scrise funcţionează cu adevărat şi a parcurs un proces de încercări şi erori. Am fost impresionat”, a spus Yuji Yamada, profesor de istoria Japoniei. 

Tânăra a produs cerneala prin înmuierea în apă a boabelor de soia şi apoi transformarea lor în pastă. Ulterior a testat pasta pe trei tipuri de hârtie pentru a obţine efectul optim. „Dacă hârtia este prea subţire, atunci se arde la încălzire. Dacă e prea groasă, nu absoarbe prea bine cerneala”, a afirmat ea.

Profesorul i-a acordat nota maximă, un A. Potrivit acestuia, multe metode şi secrete ninja pot fi aplicate în societatea modernă, fiind de folos.

Asasini în Japonia medievală, ninja erau agenţi respectaţi pentru capacitatea de a combina metodele de învăluire cu violenţa în serviciul maeştilor lor samurai.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase