Home » D:News » Băncile opresc autentificarea cu amprentă de pe Galaxy S10 şi Note10

Băncile opresc autentificarea cu amprentă de pe Galaxy S10 şi Note10

Băncile opresc autentificarea cu amprentă de pe Galaxy S10 şi Note10
Publicat: 23.10.2019
Aplicaţiile bancare încep să oprească autentificarea cu amprenta pe Galaxy S10 şi Note10.

Galaxy S10 este pe piaţă de mai bine de jumătate de an, însă abia de curând a fost descoperită o vulnerabilitate a sistemului de autentificare biometrică cu amprenta, care permite oricui să deblocheze telefonul, chiar dacă nu are amprenta înregistrată. Acest lucru apare atunci când ecranul este protejat de o folie din plastic, însă atacul poate fi realizat chiar şi cu o bucată de folie, fără ca acesta să fie acoperit cu nimic. Astfel, pentru a evita eventuale probleme, mai multe bănci au revocat autentificarea cu amprenta pe dispozitivele echipate cu astfel de senzor.

Se pare că senzorul ultrasonic folosit de Samsung nu este atât de sigur pe cât credeam iniţial, această tehnologie fiind pe cât de complicată, pe atât de uşor de „păcălit”. Dispozitivele afectate sunt toate cele din noile generaţii din gama Galaxy, atât din seria Galaxy S10 (S10e, S10, S10+, S10+ 5G), cât şi cele din seria Galaxy Note10 (Note10, Note10 5G, Note10+, Note10+ 5G). Samsung a promis o rezolvare printr-un update software, însă între timp, câteva bănci au luat măsuri de precauţie pentru a evita eventuale plăţi neautorizate de către utilizatori.

Conform utilizatorilor de pe Reddit, care au încercat să plătească prin intermediul dispozitivelor S10 sau Note10 folosind serviciile NatWest şi Nationwide Building Society, aplicaţiile de Android ale acestora au blocat complet autentificarea cu amprenta. 

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase