Home » D:News » Implanturile mamare vor veni cu avertismente în SUA

Implanturile mamare vor veni cu avertismente în SUA

Publicat: 29.10.2019
FDA vrea ca producătorii de implanturi mamare să publice avertismente cu privire la riscurile acestora.

U.S. Food and Drug Administration, agenţia guvernului american care certifică şi reglementează medicamentele şi produsele medicale, a recomandat producătorilor de implanturi mamare să pună pe cutiile în care acestea sunt livrate avertismente cu privire la pericolele la care se expun femeile care le folosesc, notează Science Alert.

„Am auzit de la multe femei că acestea nu sunt pe deplin informate cu privire la riscurile atunci când iau în calcul să apeleze la  implanturile mamare”, au explicat Amy Abernethy, comisar adjunct principal al FDA, şi Jeff Shuren, director al Centrului pentru Dispozitive şi Sănătate Radiologică. 

Recomandările agenţiei îi obligă pe producători să includă pe ambalaje posibile complicaţii ale dispozitivelor, printre care se numără cazuri rare de cancer, nevoia de operaţii ulterioare, dar şi o gamă mai largă de simptome adverse. De asemenea, agenţia vrea ca pe cutiile în care sunt livrate implanturile să fie specificat faptul că acestea nu sunt dispozitive care trebuie folosite de-a lungul întregii vieţi şi că riscul de complicaţii creşte odată cu trecere timpului.

Oficialii agenţiei explică faptul că recomandările făcute producătorilor au rolul de a crea condiţiile unor discuţii informate între pacienţi şi medici atunci când există perspectiva unor implanturi mamare.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase