Home » D:News » Cyborgii ar putea fi trimişi pe câmpul de luptă până în anul 2050

Cyborgii ar putea fi trimişi pe câmpul de luptă până în anul 2050

Publicat: 03.12.2019
Armata SUA speră ca „fiinţele umane augmentate” să fie trimise în zonele de conflict până în anul 2050.

Odată cu tehnologia modernă, războiul s-a schimbat în mod constant, de la arme mai puternice, până la noi spaţii în care acesta poate fi adus, iar acum ar putea schimba chiar şi combatanţii. Potrivit unui raport al Departamentului Apărării, militarii americani vor ca până în anul 2050 „fiinţe umane augmentate”, cyborgi, să fie trimişi în teatrele de operaţiuni, notează Futurism.

Pentagonul speră că soldaţii care vor fi îmbunătăţi cu ajutorul tehnologiei pentru a avea simţuri mai bune. o forţă fizică mai mare şi chiar capacitatea de a comunica cu computerele vor aduce un avantaj tactic important pe câmpul de luptă.

În acest raport sunt incluse patru tipuri de îmbunătăţiri pe care cyborgii le vor avea: vedere şi auz superior, forţă fizică mai mare cu ajutrul exoscheletelor şi îmbunătăţirea neuronală directă a creierului uman pentru transferul de date în două sensuri”. Mai exact, generalii americani speră ca pe viitor soldaţii din teatrele de operaţiuni vor putea să comunice către computere situaţia în timp real şi chiar să poată opera doar cu ajutorul gândurilor echipamente militare.

Raportul ia în calcul şi provocările pe care aceşti cyborgi le aduc, nu doar avantajele tactice: „introducerea fiinţelor umane augmentate în populaţia generală, personalul activ şi concurenţii apropiaţi vor accelera în anii următori 2050 şi vor duce la dezechilibre, inechităţi şi inegalităţi în cadrele legale, de securitate şi etice”.

Citeşte şi:

Armata secolului XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase