Home » D:News » Sateliţii mici ar putea să fie lansaţi cu ajutorul baloanelor meteorologice

Sateliţii mici ar putea să fie lansaţi cu ajutorul baloanelor meteorologice

Sateliţii mici ar putea să fie lansaţi cu ajutorul baloanelor meteorologice
Publicat: 03.12.2019
Leo Aerospace vrea să adapteze o tehnologia baloanelor pentru studii suborbitale dezvolatată în anii '50.

Leo Aerospace este un start up din Los Angeles, Statele Unite ale Americii, care va permite lansarea individuală a sateliţilor mici cu ajutorul baloanelor folosite în anii ’50 pentru studiile atmosferice suborbitale, notează Space.

Aerostatul proiectat de către acest start up este mult mai avansat decât baloanele folosite la jumătatea secolului trecut, acesta fiind dotat cu o serie de propulsoare care au rolul de a a stabiliza şi a menţine orientarea aerostatului. De asemenea, aerostatul Regulus este dotat şi cu un sistem care permite lansarea unei rachete de 10 metri.

Rachetele care vor fi lansate de pe Regulus vor putea lansa o masă de 33 de kilograme pe o orbită aflată la 550 kilometri de suprafaţa terestră sau o cantitate mai mare, de 57 de kilograme, dar care implică şi o reducere a altitudinii, fiind posibilă plasare pe o orbită aflată la 300 de kilometri de suprafaţă.

Regulus este proiectat astfel încât să poată fi utilizat de mai multe ori, fiecare balon putând efectua până la 100 de misiuni. Rachetele care vor fi lansate de pe acesta sunt însă de unică folosinţă.

Dacă lucrurile vor merge conform planului, Regulus ar putea să fie lansat în atmosferă prima dată la mijlocul anului 2020 şi, până la primele lansări comerciale, ar putea fi folosit pentru a testa o serie de componente şi echipamente pentru msiunile de explorare spaţială. Anul 2021 ar putea fi primul an în care Regulus va fi folosit pentru lansările comerciale.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase