Home » D:News » Secretarul General al ONU: ”Eforturile pentru oprirea încălzirii globale sunt inadecvate”

Secretarul General al ONU: ”Eforturile pentru oprirea încălzirii globale sunt inadecvate”

Publicat: 02.12.2019
Antonio Guterres, secratarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a declarat că eforturile depuse în lupta împotriva încălzirii globale sunt „complet inadecvate” şi că suntem aproape de „un punct fără întoarcere” în ceea ce priveşte această problemă.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a făcut aceste declaraţii înainte de conferinţa despre climă care a început astăzi la  Madrid şi care se va întinde pe două săptămâni, notează Science Alert.

Antonio Guterres acuză lipsa de voinţă politică în luarea măsurilor necesare ameliorării climei, dat fiind faptul că, în acest moment, guvernele lumii dispun de cunoştinţele ştiinţifice şi de tehnologie necesare pentru a face acest lucru.

În cadrul acestui discurs, Guterres a făcut trimitere la o serie de studii care demonstrează efectele pe care gazele cu efect de seră le au asupra planetei noastre, făcând referire la temperaturile record înregistrate de-a lungul anului sau topirea calotei glaciare. El a ţinut să precizeze faptul că mesajul său este unul plin de speranţă şi nu unul de disperare, sperând că astfel va mobiliza eforturile necesare reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

În perioada 2-13 decembrie, delegaţi din 200 de ţări se vor întâlni pentru a completa cadrul legislativ şi de acţiune creat de către Acordul de la Paris semnat în anul 2015. Printre detaliile care trebuie decise în cadrul acestei conferinţe se numără un sistem de compensare a ţărilor sărace care sunt afectate de creşterea nivelului oceanelor şi de celelalte efecte ale încălzirii globale. De asemenea, oficiali ar trebui să găsească o soluţie legată de un sistem de „tranzacţionare” a cantităţilor de emisii permise între guverne.

Guterres a subliniat faptul că peste 70 de ţări, multe dintre acestea fiind primele care suferă sau vor suferi din cauza încălzirii globale, s-au angajat să nu mai emită dioxid de carbon până în anul 2050, dar că, fără ajutorul celor mai puternice state, care sunt şi cei mai mari poluatori, eforturile acestea sunt inutile.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase