Home » D:News » ”Star Wars: The Rise of Skywalke”, cele mai proaste cronici de film pentru o peliculă din serie

”Star Wars: The Rise of Skywalke”, cele mai proaste cronici de film pentru o peliculă din serie

”Star Wars: The Rise of Skywalke”, cele mai proaste cronici de film pentru o peliculă din serie
Publicat: 19.12.2019
”Star Wars: Skywalker - Ascensiunea/ Star Wars: The Rise of Skywalker” are parte de mai proaste cronici de film pentru o peliculă din serie, o primire mai rece din partea criticilor având numai ”Star Wars -Ameninţarea fantomei/ Star Wars: Episode I - The Phantom Menace”, arată Business Insider.

Filmul care are premiera vineri a primit deja primele cronici defavorabile. Filmul trebuia să ofere un deznodământ satisfăcător pentru seria în care devine acum al nouălea film, dar criticii se arată prea puţin impresionaţi.

O cotă de doar 58% avea filmul din partea criticilor joi dimineaţă pe platforma Rotten Tomatoes, singurul film din serie cu o medie mai slabă fiind ”Ameninţarea fantomei”, care nu are decât 53%, potrivit Mediafax.

Regizorului J.J. Abrams i se reproşează mai mult lipsa de originalitate şi faptul că idolatrizează perspectivele fanilor asupra poveştii. The Los Angeles Times l-a numit „un eşec al curajului de nivel epic” şi ”o succesiune de întorsărturi ieftine de tip «A-haaa!”.

”De frica de a nu jigni, iese ceva ce seamănă mai mult cu o poveste creată de fani, dacât opera unui grup de cineaşti profesionişti”, arată revista Time.

Cei de la Hollywood Reporter remarcă faptul că poveştile paralele şi multitudinea de aspecte pe care au ţinut să le abordeze cineaşti în ”Star Wars: The Rise of Skywalker” suprasolicită spectatorl şi îl lasă în ceaţă din multe puncte de vedere.

Mulţi cronicari găsesc şi că orice comparaţie cu producţia anterioară din serie, ”The Last Jedi” (2017), este în defavoarea peliculei lansate acum, ”Star Wars: The Rise of Skywalker”. Producţia din 2017 a fost lăudată de critici şi criticată de mulţi dintre fanii obişnuiţi care au considerat-o prea experimentală.

Sigur că noua peliculă are şi fanii ei fără rezerve, încântaţi de importanţa pe care o recapătă ideea de echilibru, temă centrală în filosofia ordinului Jedi. Aşa că pentru cei de la Variety este vorba despre ”cea mai elegantă, cea mai bine definită din punct de vedere emoţional şi cea mai satifăcătoare aventură «Star Wars, din anii ’80 până acum.

Pentru cei de la Indiewire, filmul este, ”în acelaşi timp, spectaculor şi lipsit de inspiraţie ”.

Specialiştii estimează că după primul weekend petrecut în cinematografele americane, filmul va putea să se laude cu 200-225 de milioane de dolari încasaţi, cifră care ar plasa producţia printre filmele cu cele mai bune cifre de debut. Proprietarii de cinematografe au anunţat că „The Rise of Skywalker” este filmul care a avut cea mai lungă listă de persoane care au cerut să fie anunţate în momentul în care sunt scoase la vânzare biletele.

Filmul a fost proiectat în cinematografe din Franţa, Germania şi China, miercuri, înainte să fie prezentat în Statele Unite, unde premiera oficială este vineri.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase