Home » D:News » De la popcorn la operaţie pe inimă, lucrurile mici care pot avea impact major asupra sănătăţii noastre

De la popcorn la operaţie pe inimă, lucrurile mici care pot avea impact major asupra sănătăţii noastre

De la popcorn la operaţie pe inimă, lucrurile mici care pot avea impact major asupra sănătăţii noastre
Publicat: 11.01.2020
Un bărbat a ajuns la operaţie pe cord din cauza unei infecţii cauzate de către popcorn.

Popcornul este o gustare preferată atunci când mergem la cinema sau ne uităm la televizor din confortul propriei noastre case şi în general avem asocieri pozitive cu acesta şi nu ne-am putea imagina că ne-ar putea face rău. Un bărbat de 41 de ani din Regatul Unit a ajuns pe masa de operaţie din cauza unei infecţii cardiace care a pornit de la banalele floricele, notează Science Alert.

Bărbatul a trecut iniţial printr-o situaţie prin care am trecut cu toţii atunci când am mâncat floricele, unele fragemente s-au blocat între dinţii noştri şi am avut nevoie de periaj, aţă dentară sau o scobitoare să o scoatem de acolo, totuşi, atunci când acesta a îndepărtat respectivul fragment, el şi-a făcut în acest proces o rană microscopică. Această rană a permis unora dintre cele 700 de specii de bacterii care se află în gura umană să intre în sistemul bărbatului. Din păcate pentru acesta unele dintre aceste bacterii au reuşit să păcălească sistemul imunitar şi au călătorit în întreg corpul prin sistemul circulator.

Anatomia inimii este mediul perfect în care bacteriile se pot dezvolta, ceea ce duce la apariţia endocarditei, condiţie medicală care dacă nu este tratată la timp cu ajutorul antibioticelor poate duce la deteriorarea muşchilor cardiatici. Studiile arată că un număr între 2 şi 8 indivizi din 100.000 pot să dezvolte această infecţie, aceştia confruntându-se cu un risc de deces de 10-30%.

În timpul unei consult, medicul a identificat un murmur la nivelul inimii, iar testele efectuate au relevat că bărbatul suferea de o infecţie. La doar două săptămâni de la vizita medicală, bărbatul s-a prezentat la spital cu insomnie şi dureri în picioare,

Medicii au stabilit că infecţia avansase mult prea tare pentru a mai putea răspunde la antibiotice şi de aceea au decis să recurgă la o intervenţie chirugicală pentru înlocuirea unei aorte, repararea unei valve mitrale şi eliminarea abceselor.

Din fericire, în acest caz, bărbatul a avut acces la servicii medicale atunci când a avut nevoie şi s-a prezentat la spital atunci când a simţit că corpul său nu funcţiona cum trebuie. Ce ar trebui să reţinem în această situaţie este că ar trebui să accordăm o atenţie specială igienei noastre dentare.

Citeşte şi:

De ce spălatul pe dinţi ne poate prelungi viaţa?

Spalatul pe dinti face bine la inima

Când ar trebui folosită aţa dentară, înainte sau după spălarea pe dinţi?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase