Home » D:News » Un cocktail de medicamente pentru gripă şi HIV pare să ajute la combaterea coronavirusului în Thailanda

Un cocktail de medicamente pentru gripă şi HIV pare să ajute la combaterea coronavirusului în Thailanda

Un cocktail de medicamente pentru gripă şi HIV pare să ajute la combaterea coronavirusului în Thailanda
Credit foto: Profimedia
Publicat: 04.02.2020
Medicii thailandezi au avut succes în tratarea cazurilor severe de coronavirus cu o combinaţie de medicamente pentru gripă şi HIV, rezultatele iniţiale prezentând o îmbunătăţire semnificativă la 48 de ore de la administrarea tratamentului, au declarat aceştia, potrivit Reuters.

Medicii de la Spitalul Rajavithi din Bangkok au declarat că o nouă abordare în tratamentul coronavirusului a îmbunătăţit starea mai multor pacienţi aflaţi sub îngrijirea lor, inclusiv o femeie chineză, în vârstă de 70 de ani, din Wuhan, care a fost testată pozitiv de coronavirus timp de 10 zile.

Tratamentul medicamentos include un amestec de medicamente anti-HIV lopinavir şi ritonavir, în asociere cu oseltamivir medicamentos pentru gripă în doze mari.

„Aceasta nu este vaccinul, dar starea pacientului s-a îmbunătăţit mult. De la testarea pozitivă timp de 10 zile sub îngrijirea noastră, după aplicarea acestei combinaţii de medicamente, rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore ”, a declarat reporterilor dr. Kriangska Atipornwanich, un specialist în boli de plămâni de la spitalul Rajavithi.

„Perspectivele sunt bune, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a stabili dacă acesta poate fi tratamentul standard”, a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

Oficialii chinezi din domeniul sănătăţii administrează deja medicamentele pentru HIV şi gripă pentru a lupta împotriva coronavirusului. Utilizarea celor trei medicamente împreună într-un cocktail pare să îmbunătăţească tratamentul, au spus medicii thailandezi.

Un alt medic a spus că o abordare similară la alţi doi pacienţi a dus la o reacţie alergică la unul dintre ei, dar celălalt a arătat o îmbunătăţire.

„Am urmat practicile internaţionale, dar medicul a crescut doza unuia dintre medicamente”, a declarat Somsak Akkslim, directorul general al Departamentului Servicii Medicale, referindu-se la medicamentul împotriva gripei, Oseltamivir.

Somsak a declarat că Ministerul Sănătăţii se va întâlni luni pentru a discuta despre tratamentul de succes în cazul pacientului de 70 de ani, dar a spus că este încă prea curând să spunem că această metodă poate fi aplicată tuturor cazurilor.

„Iniţial, vom aplica această metodă doar în cazurile grave”, a spus el.

Thailanda a înregistrat 19 cazuri de coronavirus. Dintre pacienţii thailandezi, opt şi-au revenit şi au plecat acasă, în timp ce 11 sunt încă sub tratament în spitale.

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase