Home » D:News » Generalul Forţelor Spaţiale ale SUA ia atitudine faţă de sateliţii ruseşti de spionaj

Generalul Forţelor Spaţiale ale SUA ia atitudine faţă de sateliţii ruseşti de spionaj

Generalul Forţelor Spaţiale ale SUA ia atitudine faţă de sateliţii ruseşti de spionaj
Publicat: 12.02.2020
Ultimele rapoarte sugerează că doi sateliţi ruseşti urmăresc un satelit de spionaj american.

Generalul General John ‘Jay’ Raymond, aflat la comanda recent înfiinţatelor Forţe Spaţiale ale Statelor Unite, a declarat într-un interviu pentru revista TIME că situaţia celor doi sateliţi ai Federaţiei Ruse care par a urmări un satelit american de spionaj are potenţialul de a declanşa o conjuctură periculoasă în spaţiu, notează Futurism.

Conform informaţiilor diseminate de către mass media din Statele Unite ale Americii în luna noimbrie a anului trecut, Federaţia Rusă a lansat doi sateliţi pe orbită, aceştia schimbându-şi rapid poziţia şi apropiindu-se de un satelit de spionaj american. Conform ultimelor informaţii, aceşti sateliţi ruseşti şi-au sincronizat orbita cu cea a satelitului american, iar asta ar putea reprezenta sursa unui conflict între cele două state.

„Toate acestea sunt dovezi circumstanţiale, dar există o mulţime de circumstanţe care fac să pară că un cunoscut satelit rus de inspecţie supraveghează în prezent un cunoscut satelit spion american”, a explicat expertul în astrodinamică Michael Thompson, de la Universitatea Purdue.

Aceste informaţii despre cei trei sateliţi trebuie tratate în prezent cu atenţie şi asta deoarece oficialii americani nu au oferit încă informaţii care să sugereze că sateliţii Rusiei au interferat cu activitateatea satelitului american. Trebuie notat faptul că aceasta este prima dată când un oficial al Armatei SUA a identificat în mod public o ameninţare la adresa sateliţilor americani.

Citeşte şi:

Comandamentul Spaţial al Statelor Unite ar putea fi operaţional în curând

Ne aflăm în faţa unei noi forme de război

SUA acuză Rusia şi China că dezvoltă armament spaţial

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase