Home » D:News » Statistic, 10% din bolnavii de coronavirus au nevoie de terapie intensivă

Statistic, 10% din bolnavii de coronavirus au nevoie de terapie intensivă

Statistic, 10% din bolnavii de coronavirus au nevoie de terapie intensivă
Publicat: 11.03.2020
Din 100 de pacienţi afectaţi de coronavirus, doar 10 – 11% au nevoie de terapie intensivă, potrivit studiilor efectuate în China, a spus Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii.

Acesta a explicat că la nivel mondial au fost dezvoltate patru scenarii privind evoluţia epidemiei de coronavirus.

„România dispune de 2.000 de paturi pentru bolnavii de coronavirus care vor avea nevoie de trerapie intensivă”, a spus Costache luni.

Marţi seara, în România erau confirmate 28 de cazuri de infecţie cu coronavirus, dintre care o femeie însărcinată şi un copil de 3 ani. Cinci dintre acestea s-au vindecat de această maladie.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că o femeie, de 31 ani, din judeţul Ilfov, este contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.

Un bărbat, de 32 de ani, din Bucureşti, este contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Tot contact al acestui pacient este şi o femeie, de 30 de ani, gravidă, GCS precizând că starea ei este bună. Tot contact direct al acestui pacient este şi un copil de 3 ani.

Alte două femei în cazul cărora a fost confirmat noul virus au 35, respectiv 36 de ani şi s-au întors din data de 29 februarie din Israel.

Un alt bărbat are 34 ani, este din Bucureşti şi s-a întors în data de 27 februarie din Londra.

A opta confirmare vine de la o femeie de 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie, din Munchen.

Încă trei persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, marţi seara, fiind vorba de un bărbat din Arad, unul din Reşiţa şi o femeie din Arad. Numărul total de cazuri în România ajungând la 28.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase