Home » D:News » Dosar penal pe numele fostului ofiţer MAI, care a răspândit coronavirusul la şase persoane, printre care un doctor

Dosar penal pe numele fostului ofiţer MAI, care a răspândit coronavirusul la şase persoane, printre care un doctor

Dosar penal pe numele fostului ofiţer MAI, care a răspândit coronavirusul la şase persoane, printre care un doctor
Publicat: 11.03.2020
Pe numele fostului ofiţer MAI, confirmat cu noul coronavirus, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece acesta nu a spus că a fost plecat în Israel şi a îmbolnăvit mai multe persoane din Bucureşti.

GCS anunţă că în cazul bărbatului de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19 a fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2.

„Facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP (zădărnicirea combaterii bolilor)”, potrivit GCS.

Cel puţin şase persoane, într care fiul, nora, nepoata şi un medic de la Spitalul Gerota sunt contacţi direcţi ai fostului ofiţer MAI, toţi având confirmare de coronavirus.

Bărbatul a fost plecat în Israel, însă nu a declarat acest lucru autorităţilor.

Anterior deschiderii dosarului penal, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că pacientul de la Spitalul Gerota poate primi amendă sau i se poate întocmi dosar penal dacă fostul ofiţer MAI a minţit medicii cu privire la călătoria sa în străinătate, deoarece a infectat şi alte persoane.

„Dacă i-a indus în eroare, e pasibil de amenzi şi intră chiar sub incidenţa Codului penal. A îmbolnăvit alte persoane. Dacă a zis la spital şi i-a indus în eroare, poate avea dosar penal pe baza articolului care prevede răspândirea bolilor”, a spus Raed Arafat.

La internarea în spital, fostul ofiţer a semnat un formular în care anunţa că nu a călătorit în străinătate, au anunţat marţi reprezentanţii Spitalului Gerota. Ulterior, s-a stabilit că a fost în Israel şi că are coronavirus şi a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă, şi nepotului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase