Home » D:News » China trimite în Italia experţi în coronavirus, aparatură medicală şi materiale de protecţie

China trimite în Italia experţi în coronavirus, aparatură medicală şi materiale de protecţie

China trimite în Italia experţi în coronavirus, aparatură medicală şi materiale de protecţie
Publicat: 12.03.2020
Un zbor charter, având la bord o echipă de experţi chinezi, aparatură şi materiale medicale, a decolat, joi, din Shanghai către Roma cu scopul de a ajuta Italia, grav afectată de pandemia de coronavirus.

La bordul unui avion Airbus A350, al China Eastern Airlines, au urcat nouă experţi în sănătate şi 31 de tone de materiale medicale, printre care aparatură de terapie intensivă, echipamente de protecţie şi medicamente anti-virale, potrivit anunţului făcut de Geng Shuang, purtătorul de cuvând al Ministerului de Externe al Chinei.

„Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, China a fost în legătură şi cooperare strânsă şi continuă cu naţiunile europene”, a spus Geng, citat de China Daily.

Totodată, un camion cu materiale medicale de la Spitalul Ruijin din Shanghai este programat să ajungă în Italia joi. Potrivit oficialilor spitalului, au fost necesare 24 de ore să adune mai mult de 230 de cutii cu resurse medicale, de la fabricile de echipamente medicale din regiunile Deltei Fluviului Yangtze şi a Râului Pearl.

Chen Haitao, directorul adjunct al Spitalului Ruijin, a afirmat că livrările includ suficiente materiale pentru a construi 30 de secţii ATI pentru pacienţii COVID-19.

„La solicitarea Societăţii Crucea Roşie din China, spitalul nostru a făcut achiziţii de materiale care sunt utilizate pe scară largă şi care sunt extrem de eficiente în conformitate cu experienţa echipei noastre medicale, precum şi cu cerinţele Crucii Roşii Italiene”, a adăugat Chen.

Echipamentele din camion includ aparate de ventilaţie pentru suplinirea funcţiei respiratori, monitoare, defibrilatoare şi laringoscoape, toate cu instrucţiuni de utilizare şi interfeţe în limba engleză, precum şi adaptoare italiene pentru a permite utilizarea.

La ora publicării acestei ştiri, în Italia erau înregistrate 15.113 de îmbolnăviri cu coronavirusul COVID-19 şi 1.016 decese. Joi de dimineaţă erau raporatate 12.462 de îmbolnăviri şi 827 de decese. Premierul Giuseppe Conte a anunţat, miercuri noapte, măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului. Activitatea comercială a fost sistată de azi în întreaga ţară, excepţie făcând doar farmaciile şi magazinele alimentare. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase