Home » D:News » Locuitorii din Africa de Sud primesc gratuit gel antibacterian şi se pot testa la centre de tip drive-in

Locuitorii din Africa de Sud primesc gratuit gel antibacterian şi se pot testa la centre de tip drive-in

Locuitorii din Africa de Sud primesc gratuit gel antibacterian şi se pot testa la centre de tip drive-in
Publicat: 05.04.2020
Africa de Sud este, de o săptămână, în carantină totală şi deja peste 47.000 de oameni au fost testaţi şi 67 de laboratoare sunt funcţionale. Ţara are centre de testare de tip drive-in şi va avea capacitatea de a testa 30.000 de pacienţi pe zi, scrie BBC.

În plus, oamenii primesc gratuit gel antibacterian pentru mâini. Până acum, din cele puţin peste 1.840 de cazuri de coronavirus, doar 18 au fost mortale.

Cât de strictă e carantina impusă pentru trei săptămâni în Africa de Sud? Păi, spre deosebire de România şi multe alte ţări, nu ai voie să ieşi ca să faci mişcare sau să îţi plimbi câinele. Au fost interzise vânzările de alcool şi ţigări. Iar dacă nu respecţi regulile, eşti amendat drastic sau poţi chiar să ajungi la închisoare.

Însă nu totul e perfect. Poliţiştii şi militarii mobilizaţi au fost acuzaţi de abuzuri. Oamenii s-au plâns că au fost umiliţi, bătuţi şi chiar împuşcaţi, inclusiv pe străzile capitalei comerciale, Johannesburg.

Având în vedere că în Africa de Sud există o uriaşă diferenţă între categoriile sociale, e clar că bătălia contra COVID-19 va fi câştigată în cele mai sărace comunităţi ale ţării, concluzionează jurnaliştii BBC, citaţi de Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase