Home » D:News » Şeful Pentagonului acuză China că a transmis informaţii greşite despre coronavirus şi originea pandemiei

Şeful Pentagonului acuză China că a transmis informaţii greşite despre coronavirus şi originea pandemiei

Şeful Pentagonului acuză China că a transmis informaţii greşite despre coronavirus şi originea pandemiei
Publicat: 17.04.2020
Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că autorităţile din China au transmis informaţii eronate despre COVID-19 şi au refuzat să fie transparenţi în privinţa originii pandemiei de coronavirus.

Şeful PentagonuluI, Mark Esper, a precizat că îi este foarte greu să aibă încredere în informaţiile transmise de Administraţia comunistă de la Beijing despre pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

„Ne-au indus în eroare, au fost opaci din primele zile ale virusului. Prin urmare, nu prea am încredere că ne spun adevărul acum”, a declarat Mark Esper într-un interviu acordat postului american NBC.

Recent, autorităţile din China au impus restricţii asupra publicării cercetărilor academice cu privire la originile coronavirusului SARS-CoV-2.

În conformitate cu noua decizie, toate lucrările ştiinţifice despre COVID-19 vor fi verificate suplimentar înainte de a fi înaintate spre publicare în reviste de specialitate, inclusiv internaţionale. Studiile despre originea virusului SARS-CoV-2 vor fi examinate suplimentar şi trebuie aprobate de oficialii guvernului central, potrivit notificărilor care au fost şterse apoi.

Un cercetător chinez a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că noua decizie luată de oficialii de la Beijing ar putea bloca cercetările ştiinţifice importante.

„Cred că este un efort coordonat al guvernului chinez de a controla naraţiunea şi de a o zugrăvi ca şi cum epidemia de coronavirus nu ar avea originea în China. Nu cred că vor tolera niciun studiu obiectiv care să investigheze originea acestei boli”, a afirmat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a evoluat şi s-a răspândit coronavirusul la oamenii. Cercetătorii au decriptat în premieră traseul COVID-19

Un virusolog german de renume demontează teoria potrivit căreia coronavirusul rezistă pe suprafeţe. ”Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete”

Un tratament împotriva COVID-19, dezvoltat în Israel, eficient 100% în cazul unor pacienţi aflaţi în stare gravă

Fizicienii de la CERN au făcut un ventilator pe baterii pentru cazurile uşoare de COVID-19

Coronavirusul s-ar putea răspândi mai rapid decât se credea – studiu

WASHINGTON (MEDIAFAX) – Liderii Chinei au transmis informaţii eronate şi au refuzat să fie transparenţi în privinţa originii pandemiei de coronavirus, afirmă Mark Esper, 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase