Home » D:News » Alertă medicală în Marea Britanie după observarea unui sindrom rar la copii

Alertă medicală în Marea Britanie după observarea unui sindrom rar la copii

Alertă medicală în Marea Britanie după observarea unui sindrom rar la copii
Publicat: 29.04.2020
Doctorii din Marea Britanie au detectat o reacţie rară, dar extrem de periculoasă, la copiii de toate vârstele şi care ar putea avea legătură cu infecţia COVID-19.

Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a avertizat, la începutul săptămânii, medicii generalişti şi pediatrii că în secţiile de terapie intensivă din spitalele din Londra, dar şi din alte părţi ale ţării, au ajuns copii în stare gravă cu simptome neobişnuite, transmite BBC.

Aceştia prezintă o „inflamaţie multisistemică!”, similară sindromului şocului toxic sau bolii Kawasaki, dar atipică, cu simptome asemănătoare gripei. Unii dintre ei, nu toţi, au ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus. 

Nu se cunoaşte cu exactitate câţi copii sunt în această stare. Stephen Powis, director medical în cadrul NHS, a precizat că în ultimele zile au fost raportate astfel de cazuri şi a cerut specialiştilor să analizeze dacă este o „chestiune urgentă”. Aceştia trebuie să stabilească dacă există un sindrom inflamator relaţionat cu boala COVID-19 ce apare printre copiii din Marea Britanie sau este o altă infecţie neidentificată. 

Starea acestor copii, de diferite vârste, este una extrem de gravă. Ei prezintă simptome similare cu sindromul şocului toxic, care pot include temperatură ridicată, presiune scăzută a sângelui, erupţie cutanată şi dificultăţi la respiraţie.

Alţii au simptome gatsrointestinale, precum dureri abdominale, stare de vomă sau diaree, precum şi inflamaţii ale inimi, ale vaselor sangvine, şi rezultate anormale la testele de sânge.

Experţii în sănătate din Marea Britanie afirmă că acestea sunt semnele care indică epuizarea corpului în încercarea de a lupta cu o infecţie.

Alerta lansată de NHS recomandă tratarea urgentă a acestor cazuri.

Dr Nazima Pathan, consultant în terapie intensivă pediatrică la Cambridge, a afirmat că medici din Spania şi Italia au raportat cazuri de copii cu patologii similare.

Datele la nivel mondial indică faptul că cei mai puţin afectaţi de coronavirus sunt copiii, un număr foarte mic dintre ei ajungând în secţiile de terapie intensivă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Legătura dintre vaccinul BCG şi coronavirus

Când un pacient cu coronavirus nu mai este contagios

Evoluţia simptomelor de coronavirus şi a bolii COVID-19, pe zile

Rafila: Copiii trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase