Home » D:News » Cercetătorii ne spun ce ar trebui să facem cu coletele comandate online, în contextul pandemiei

Cercetătorii ne spun ce ar trebui să facem cu coletele comandate online, în contextul pandemiei

Cercetătorii ne spun ce ar trebui să facem cu coletele comandate online, în contextul pandemiei
Publicat: 14.05.2020
O echipă de cercetători le recomandă celor care comandă produse online să aştepte minim 72 de ore înainte să deschidă coletele, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronaviruslui şi a altor virusuri.

Sfatul a fost publict pe site-ul Germ Defense, realizat de cercetători de la universităţile din Bath, Bristol şi Southampton. Un studiu făcut în 2009, în contextul epidemiei de gripă porcină, pe 20.000 de oameni a arătat că o astfel de măsură reduce transmisia germenilor.

Pentru cei care nu au răbdare să aştepte 72 de ore, creatorii site-ului au două sfaturi: să lase coletul comandat online neatins cât de mult pot (chiar şi după o zi virusul SARS-CoV-2 slăbeşte pe suprafeţe), iar dacă decid totuşi să îl deschisă, atunci să îl igienizeze bine cu dezinfectant.

„Ştim că noul coronavirus este contractat în acelaşi mod ca alte virusuri”, a declarat Dr. Ben Ainsworth, de la departamentul de psihologie al Universităţii din Bath. Potrivit lui, un utilizator al site-ului are nevoie de doar 10 minute pentru a parcurge toată informaţia.

Echipa din spatele Germ Defense lucrează la traducerea acestuia în peste 20 de limbri. Până acum, voluntarii au tradus conţinutul în 17 limbi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase